voetbalzone

Duitsland hoopt met reeds bekende opstelling eerste stap te zetten naar EK-succes; Schotland hoopt vurig op McTominay

Jonathan van Haaster14 jun 2024, 19:55
Laatst bijgewerkt: 24 jul 2024, 23:02
Advertentie

Ruim een dag voor de start van het EK verklapte bondscoach Julian Nagelsmann de opstelling van Duitsland wegens 'psychologische zekerheid' voor het duel met Schotland al, maar nu zijn de elf namen écht officieel.

Op doel is de keuze weinig verrassend gevallen op Manuel Neuer, die, ondanks dat hij niet in topvorm verkeert, meermaals het uitgesproken vertrouwen van Nagelsmann kreeg, tot onvrede van de balende reservedoelman Marc-André ter Stegen.

De verdediging van onze oosterburen zal bestaan uit Joshua Kimmich, Antonio Rüdiger, Jonathan Tah en Maximilian Mittelstädt. Robert Andrich en Toni Kroos zijn de controleurs op het middenveld achter de iets aanvallender denkende Ilkay Gündogan, die de aanvoerdersband zal dragen.

Florian Wirtz en Jamal Musiala zullen de flanken bestrijken en spits Kai Havertz van bruikbare ballen proberen te voorzien. Nagelsmann heeft dus besloten om niets te wijzigen ten opzichte van vorige week vrijdag, toen de Duitsers een 2-1 oefenzege boekten op Griekenland.

De basisplaats van Havertz houdt in dat Niclas Füllkrug het definitief moet doen met een reserverol, net als onder meer Leroy Sané, Thomas Müller, Nico Schlotterbeck, Deniz Undav en Benjamin Henrichs.

Na het openingsduel met Schotland in München neemt Duitsland het nog op tegen Hongarije en Zwitserland. Duitsland - Schotland begint om 21:00 uur en is live te zien op NPO 1.

Bij Schotland zullen de ogen vooral gericht zijn op Scott McTominay. De Manchester United-middenvelder was in de EK-kwalificatiereeks zeven keer trefzeker voor zijn land.

Met bewezen Premier League-krachten als John McGinn en Andy Robertson beschikt bondscoach Steve Clarke ook elders op het veld over de nodige kwaliteiten.

Opstelling Duitsland: Neuer; Kimmich, Rüdiger, Tah, Mittelstadt; Andrich, Kroos; Musiala, Gündogan, Wirtz; Havertz.

Opstelling Schotland: Gunn; Ralston, Porteous, Hendry, Tierney, Robertson; McGregor, McGinn, McTominay; Christie, Adams.

{disclaimer_update}

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Bezig met laden …