Duitsland in Hannover veel te sterk voor EK-ganger

Thijs Post11 okt 2016, 22:35
Laatst bijgewerkt: 11 okt 2016, 22:35

Duitsland heeft ook de derde wedstrijd in Groep C van de WK-kwalificatiereeks gewonnen. In Hannover, waar elf maanden geleden de oefeninterland tussen Duitsland en Nederland op het laatste moment werd afgelast, waren de Duitsers met 2-0 te sterk voor Noord-Ierland.

/

Op het EK van 2016 kwamen Duitsland en Noord-Ierland elkaar ook tegen en in Parijs won de ploeg van bondscoach Joachim Löw met 1-0. In Hannover had Noord-Ierland minder in de melk te brokkelen: na een kwartier was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Duitsland draaide direct de duimschroeven aan en Julian Draxler zorgde met een fraai schot voor de 1-0. Een paar minuten later tekende Sami Khedira voor de 2-0.

Noord-Ierland, zonder cultheld Will Grigg, kwam er opmerkelijk genoeg iets beter uit na dat tweede tegendoelpunt. Keeper Manuel Neuer van Duitsland kwam echter nooit echt in de problemen en Draxler tekende zelfs voor 3-0, ware het niet dat de middenvelder werd afgevlagd wegens buitenspel.

Ook na rust was Duitsland veel beter. Thomas Müller miste van dichtbij en Joshua Kimmich kreeg geen penalty toen hij werd neergelegd in het strafschopgebied. Khedira miste een gigantische kans op zijn tweede, Mario Götze kreeg nog een prima mogelijkheid, maar verder leed bleef de Noord-Ieren bespaard.