Duitsland zegeviert in Veltins-Arena en is klaar voor EK 2016

Erik van Dam04 jun 2016, 19:51
Laatst bijgewerkt: 04 jun 2016, 19:51

Duitsland is klaar met de voorbereiding op het EK 2016 in Frankrijk. De regerend wereldkampioen speelde in maart twee oefeninterlands, waarbij het verloor van Engeland en won van Italië. Zes dagen geleden ging men onderuit tegen Slowakije, maar de laatste testcase voor Joachim Löw en zijn mannen eindigde in winst. Zaterdag werd het in Gelsenkirchen 2-0 tegen Hongarije. Bastian Schweinsteiger viel twintig minuten voor tijd in en deed voor het eerst sinds november weer mee.

/

Al in de eerste twee minuten, nog zonder dat de Hongaren de bal hadden aangeraakt, kwamen de Duitsers aan de leiding. Mario Götze schoot via Julian Draxler binnen, maar de treffer werd ten onrechte geannuleerd voor buitenspel van Draxler, die helemaal niet buitenspel stond. Die Mannschaft trok zich er niet veel van aan en voetbalde stug door: Gabor Kiraly moest tweemaal reddend optreden en zag Antonio Rüdiger in kansrijke positie over koppen.

Aan de overkant stichtte Balász Dzsudzsák gevaar en dwong hij Manuel Neuer tot een Glanzparade. De ex-PSV’er stelde ook Adám Szalai bijna in staat te scoren en dus kwam Duitsland even flink onder druk te staan. Man capituleerde niet en zes minuten voor rust werd de 1-0 een feit. Götze schoot raak via Ádám Lang, die de treffer als een eigen doelpunt moest bijschrijven en Duitsland dus ongewild in het zadel hielp.

/

Aan het begin van de tweede helft stuurde bondscoach Löw twee nieuwe namen binnen de lijnen: Mario Gómez loste Sami Khedira af en Emre Can kwam in de plaats van Jonas Hector. Nadat ook André Schürrle het veld had betreden duurde het niet lang meer of de 2-0 werd een feit. Gómez probeerde het in buitenspelpositie met het hoofd, maar Kiraly redde goed op de inzet van de spits. De rebound van Thomas Müller was hem alsnog te machtig en dus werd de achterstand groter.

Hongarije kreeg wel kansen om iets terug te doen. Waar Dzsudzsák en Szalai in de eerste helft mogelijkheden kregen, was dat in de tweede helft het geval voor Tamás Priskin. De aanvaller van Slovan Bratislava loste Szalai af en had met zijn eerste balcontact voor 2-1 kunnen zorgen, maar slaagde daar niet in. In de laatste tien minuten was het van beide kanten niet veel meer en dus kunnen de ogen nu gericht worden op het EK. Duitsland zit in een groep met Oekraïne, Polen en Noord-Ierland en de Hongaren spelen tegen Portugal, IJsland en Oostenrijk.