voetbalzone

Duivels knokken zich naar laatste vier

16 aug 2008, 13:54
Laatst bijgewerkt: 16 aug 2008, 13:54
Advertentie
Op de Olympische Spelen heeft België zich bij de laatste vier weten te scharen. In een heroïsch gevecht met Italië trokken de strijders van Jean-François De Sart met 3-2 aan het langste eind. Moussa Dembélé was met twee doelpunten van grote waarde voor de Rode Duivels. In de halve finale wacht nu Ivoorkust of Nigeria.

In het epicentrum van de Olympische Spelen kregen de Belgen na amper twintig minuten voetbal met tegenslag te maken. Thomas Vermaelen trok aan de noodrem door Robert Acquafresca in de zestien vast te pakken; scheidsrechter Hector Baldassi restte niets anders dan de Ajacied van het veld te sturen en Italië een strafschop toe te kennen. Guiseppe Rossi maakte vervolgens geen fout.

Ondanks de ondertalsituatie en de nadelige tussenstand toonden onze zuiderburen veerkracht. Moussa Dembélé reageerde scherp na een corner door de bal in te koppen. De inzet van de AZ-spits werd nog door verdediger Domenico Criscito gekeerd, maar voor arbiter Baldassi was het al duidelijk dat het leer de lijn had gepasseerd.

Vervolgens was het elftal van Jean-Françios De Sart zich gelijkwaardig aan de brigade van Pierluigi Casiraghi. Brutaal kwam België zelfs op voorsprong, en onverdiend was dit allerminst. Na een ‘Duivelse’ combinatie was Kevin Mirallas het eindstation in het Italiaanse strafschopgebied. De aanvaller van Lille draaide weg van zijn directe tegenstander en liet doelman Emiliano Viviani vervolgens kansloos.

Na rust drongen de Italianen veelvuldig aan, maar leek België stand te houden. Toch moesten de roodhemden halverwege het tweede bedrijf capituleren toen FC Groningen-verdediger Sepp De Roover in zijn eigen strafschopgebied een domme overtreding op Paolo De Ceglie beging. Opnieuw toonde Rossi zijn koelbloedigheid vanaf elf meter.

Voorts bleef het spel op en neer golven en was het onvoorspelbaar wie de zege naar zich zou toe trekken. Dembéle had het antwoord klaarliggen: de spits wist met een prachtige actie België opnieuw op voorsprong te zetten door de bal hard en laag langs Viviano te schiet. De goalie kreeg kort daarna de rode kaart omdat hij zijn frustraties (natrappen) op Mirallas botvierde.
Bezig met laden …