voetbalzone

Duizenden supporters pleiten voor terugkeer van ontslagen Verbeek

Daniel Cabot Kerkdijk22 mei 2014, 08:40
Laatst bijgewerkt: 22 mei 2014, 08:40
Advertentie

Gertjan Verbeek werd afgelopen seizoen bij zowel AZ als 1. FC Nürnberg ontslagen. Vooral het congé bij de Duitse club deed de oefenmeester pijn. Aan de ene kant omdat nu op zijn conduitestaat staat dat hij drie speeldagen voor het einde zijn koffers diende te pakken, anderzijds omdat der Club er zonder Verbeek ook niet in slaagde om in de Bundesliga te blijven.

voetbalzone

Duizenden fans van Nürnberg zijn een actie gestart om Verbeek terug te halen naar Duitsland. De aanhang kon het aanvallende voetbal onder leiding van de Nederlander wel waarderen, ook al bleek ook dat niet het redmiddel om degradatie af te wenden. Duizenden supporters hebben al hun handtekening gezet onder het initiatief en de voortrekkers krijgen een gesprek met de clubleiding.

“Ik heb nooit problemen gehad met de fans en andersom was dat ook nooit zo”, laat Verbeek in De Telegraaf weten. “Het is jammer dat de clubleiding in paniek is geraakt. Eerder was mij nog een contractverlenging aangeboden, maar toen zijn ze opeens 180 graden gedraaid.”

Bezig met laden …