voetbalzone

Dumfries en De Vrij hebben laatste duel voor Inter dit jaar mogelijk al gespeeld

Jonathan van Haaster05 dec 2023, 17:18
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 04:40
Advertentie

Stefan de Vrij en Denzel Dumfries zijn voorlopig niet inzetbaar voor Internazionale. De twee Oranje-internationals kwamen afgelopen zondag tegen Napoli niet ongeschonden uit de strijd en moesten zich laten vervangen. Naar verluidt liggen beide spelers er zo'n drie weken uit.

“Stefan De Vrij en Denzel Dumfries ondergingen vanochtend medische tests in het Istituto Humanitas in Rozzano, na blessures te hebben opgelopen tijdens de wedstrijd van zondagavond tegen Napoli", schrijft Inter.

“De tests onthulden dat de Nederlandse verdediger (De Vrij, red.) de adductoren in het linkerdijbeen heeft belast. Ne Nederlandse vleugelspeler (Dumfries, red.) kampt met spanning in de buigspieren van het linkerdijbeen. De twee Nerazzurri-spelers worden volgende week opnieuw geëvalueerd.”

Sky Italia weet te melden dat de Nederlanders er vermoedelijk drie weken uitliggen. Het doel is om beide spelers op 29 december, wanneer de uitwedstrijd tegen Genoa op het programma staat, terug te laten keren in de selectie van de huidige koploper van de Serie A.

Inter neemt het tot de wedstrijd in Luigi Ferraris op tegen Udinese (thuis), Real Sociedad (Champions League, thuis), Lazio (uit), Bologna (Coppa Italia, thuis) en Lecce (thuis). Tegen Sociedad strijden i Nerazzurri om de eerste plaats in Groep D van het miljardenbal. Beide ploegen hebben elf punten verzameld en hebben zich al gekwalificeerd voor de achtste finales.

Voor De Vrij zat de wedstrijd er in het Stadio Diego Armando Maradona al na een kleine twintig minuten op. De voormalig centrumverdediger van Feyenoord moest zich laten aflossen door Carlos Augusto. Dumfries hield het langer vol, maar haalde het einde van de wedstrijd ook niet. Een kwartier voor tijd werd hij vervangen door Juan Cuadrado. Inter won het topduel overigens met 0-3.

Gebroken pink
Marko Arnautovic, die in minuut 86 inviel voor Marcus Thuram, kwam evenmin ongeschonden uit de strijd. De Oostenrijker liep een kleine breuk op in de pink van zijn linkerhand. De voormalig aanvaller van FC Twente speelt de komende wedstrijden daarom met beschermend materiaal om zijn hand heen.

Bezig met laden …