voetbalzone

Dumitrescu mist steun van supporters en vertrekt alweer bij Steaua

Bart Kruyt21 sep 2010, 09:03
Laatst bijgewerkt: 21 sep 2010, 09:03
Advertentie

Ilie Dumitrescu is alweer vertrokken bij Steaua Boekarest. De oefenmeester, die in augustus het takenpakket van Victor Piturca overnam, mist de steun van de eigen fans en heeft zijn ontslag ingediend. “Ik neem ontslag, want ik kan niet blijven op een plaats waar ik ongewenst ben”, lichtte Dumitrescu zijn beslissing toe.

Na de 1-1 remise tegen Astra Ploiesti werd de 41-jarige Dumitrescu uitgefloten door de eigen aanhang, waarna hij besloot om de handdoek in de ring te gooien. "Ik vind niet dat ik deze behandeling door een deel van de supporters verdiende", zei de coach. Steaua gaat op zoek naar een opvolger: de dertiende trainer in zeven jaar tijd.

Voor voormalig international Dumitrescu, inmiddels 41 jaar oud, was de klus bij Steaua zijn eerste kans als hoofdtrainer. Als middenvelder stond de Roemeen onder meer onder contract bij Sevilla, Tottenham Hotspur en West Ham United. Piturca vertrok begin augustus bij Steaua, omdat clubeigenaar Gigi Becali zich teveel met de sportieve zaken bemoeide.

Bezig met laden …