voetbalzone

Dundee United sleept na zestien jaar Schotse beker weer in de wacht

Erik van Dam15 mei 2010, 17:56
Laatst bijgewerkt: 15 mei 2010, 17:56
Advertentie

Dundee United heeft zaterdag de finale in het Schotse bekertoernooi gewonnen. De nummer drie van de competitie rekende in de eindstrijd af met Ross County, de dappere eerstedivisionist die in de halve finale Celtic nog verschalkte. De bekerwinst betekent voor Dundee de eerste grote prijs sinds het seizoen 1993/94; ook toen won het de beker.

/

Voor Ross County-trainer Craig Brewster was het een wedstrijd met gemengde gevoelens; de coach was er in 1994 bij toen Dundee de bekerfinale won, maar zat zaterdag op de bank bij de tegenstander. Op de winst voor The Terrors viel overigens weinig af te dingen. Na een uur spelen opende spits David Goodwillie, die in de competitie al negen treffers had verzorgd, vanaf twintig meter de score op fraaie wijze.

Een kwartier later verdubbelde middenvelder Craig Conway de voorsprong met een schot dat keeper Michael McGovern verschalkte. Enkele minuten voor tijd tekende diezelfde Conway ook voor de eindstand, op aangeven van Morgaro Gomis. Daarmee was het lot van Ross County, dat de eerste club sinds 1938 had kunnen worden met een gewonnen beker, definitief bezegeld. De club slaagde er afgelopen seizoen niet in te promoveren naar de Schotse Premier League; het eindigde als vijfde en had alle hoop gevestigd op de bekerfinale

Bezig met laden …