voetbalzone

Dundee United werpt zich op als titelkandidaat na zege op Celtic

Bart Kruyt22 nov 2009, 14:30
Laatst bijgewerkt: 22 nov 2009, 14:30
Advertentie

Celtic is er niet in geslaagd om Glasgow Rangers te achterhalen op de ranglijst. De ploeg van Tony Mowbray was bij een overwinning teruggekeerd op de eerste plek, maar ging onderuit bij Dundee United. Twee doelpunten in de laatste tien minuten braken de titelfavoriet op: 2-1.

Beide treffers van de thuisploeg werden bovendien gemaakt uit hoekschoppen. Eerst was het Jon Daly die de gelijkmaker voor zijn rekening nam en in de extra tijd zorgde Darren Dods voor een enorm feest in Dundee. Evenals Daly werd hij slecht gedekt en kon hij binnenkoppen.

Celtic baalde enorm, maar had de nederlaag aan zichzelf te wijten. De ploeg kende geen goede dag en had dan ook een strafschop nodig om te scoren. Barry Robson maakte geen fout in de afronding en leek Celtic alsnog de drie punten te bezorgen. In de slotfase ging het echter alsnog mis.

Door de nederlaag blijft Glasgow Rangers de ranglijst aanvoeren. De landskampioen won zaterdag al van Kilmarnock en heeft één punt meer dan Celtic. Dundee stijgt door de overwinning naar de gedeelde derde plaats, met drie punten minder dan de titelfavorieten. The Tangarines hebben nog wel een duel tegoed. Zal de Schotse titelstrijd dit jaar eens niet tussen slechts twee ploegen gaan?

Bezig met laden …