voetbalzone

Dunga blijft zitten waar hij zit

19 aug 2008, 21:02
Laatst bijgewerkt: 19 aug 2008, 21:02
Advertentie
Brazilië verloor dinsdagmiddag tegen Argentinië het uitzicht op een gouden medaille. Voor het elftal van Dunga rest nu het duel tegen België om de bronzen plak, wat de Braziliaanse media niet in de koude kleren is gaan zitten. Stilaan wordt een aan de trainersstoel van de bondscoach gezaagd, maar die wil van geen wijken weten.

“We gaan gewoon op dezelfde voet verder sinds ik aan deze klus ben begonnen”, weerde Dunga de kritische vragen van zich af na de verliespartij (3-0) tegen de eeuwige rivaal. “Natuurlijk wordt op deze manier de druk groter en zet men bij het een en ander vraagtekens, maar ik heb genoeg vertrouwen in hetgeen waar ik nu mee bezig ben”, zei de voormalig aanvoerder van het Braziliaans elftal.

Over het olympische optreden van Ronaldinho was Dunga dik tevreden. De aanvaller van AC Milan wilde het toernooi in China als springplank gebruiken om weer de weg omhoog in zijn carrière te vinden. “Zonder twijfel heeft hij een toekomst. Hij is een voorbeeld, en dan gaat het niet alleen om hetgeen wat er op het veld gebeurt", was Dunga stellig. “Ik weet zeker dat hij ons nog genoeg plezier gaat geven.”
Bezig met laden …