voetbalzone

Dunga haalt Spurs-doelwit Sandro bij de Seleção

28 aug 2009, 08:16
Laatst bijgewerkt: 28 aug 2009, 08:16
Advertentie
Sandro Ranieri Guimarães Cordeiro, kortweg Sandro, heeft zijn eerste uitnodiging voor het nationale elftal van Brazilië te pakken. De middenvelder van Internacional de Porto Alegre is door bondscoach Dunga uitgenodigd voor de WK-kwalificatieduels met Brazilië (Rosario, 5 september) en Chili (Bahia, 9 september).

De twintigjarige Sandro, die de defensieve taken op het middenrif voor zijn rekening neemt, is de vervanger van de geblesseerde Josué. De middenvelder en aanvoerder van VfL Wolfsburg is afgelopen week operatief behandeld aan een blessure aan zijn meniscus en staat daardoor voor een nog onbepaald aantal weken aan de kant.

Sandro is zonder meer een van de meest begenadigde talenten van Brazilië van dit moment. De middenvelder was aanvoerder van Brazilië onder 20 dat eerder dit jaar het Zuid-Amerikaanse kampioenschap veroverde. Tottenham Hotspur toonde deze week interesse maar Internacional wees een bod van veertien miljoen euro af.
De volledige selectie:

Doel: Julio César (Internazionale), Vitor (Gremio).

Verdediging: Maicon (Internazionale), Daniel Alves (Barcelona), André Santos (Fenerbahce), Luis Filipe (Deportivo la Coruña), Lucio (Internazionale), Miranda (São Paulo), Juan (AS Roma), Luisão (Benfica)

Middenveld: Elano (Galatasaray), Julio Baptista (AS Roma), Kaká (Real Madrid), Gilberto Silva (Panathinaikos), Sandro (Internacional de Porto Alegre), Felipe Melo (Juventus), Lucas Leiva (Liverpool), Ramires (Benfica).

Aanval: Luis Fabiano (Sevilla), Adriano (Flamengo), Robinho (Manchester City) en Nilmar (Villarreal).
Bezig met laden …