voetbalzone

Dunga is woedend na eliminatie: 'Iedereen zag dat een handsbal was'

Bart Kruyt13 jun 2016, 07:15
Laatst bijgewerkt: 13 jun 2016, 07:15
Advertentie

Brazilië geldt tijdens iedere Copa América als een van de favorieten om het toernooi te winnen, maar nu ligt de ploeg van Carlos Dunga er al na de groepsfase uit. Brazilië had aan een gelijkspel tegen Peru genoeg om door te bekeren, maar verloor in de nacht van zondag op maandag door een doelpunt van Raul Ruidiaz. Zijn treffer had echter niet goedgekeurd mogen worden.

/

Ruidiaz werkte een voorzet van Andy Polo met zijn hand over de doellijn. “Iedereen zag dat een handsbal was”, mopperde Dunga na afloop. “Hier kunnen wij niets aan doen, we kunnen niet veranderen wat iedereen heeft gezien. Wat is gebeurd, is niet de schuld van de coach of van de spelers. Ondanks alle technologie worden er nog steeds grote fouten gemaakt.”

Dunga kreeg de vraag of hij vreest voor zijn ontslag: “Ik vrees in het leven alleen de dood”, reageerde de bondscoach. “Na het WK van 2014 kozen we voor een nieuwe route. We spraken toen vol lof over Duitsland, dat jarenlang geïnvesteerd had en wereldkampioen werd. In Brazilië hebben we ook tijd nodig, maar hier wil men alle problemen snel en gemakkelijk oplossen.”


Bezig met laden …