voetbalzone

Dunga roept 'de kleine Magiër' weer op maar negeert duo in Parijs

Erik van Dam03 mrt 2016, 14:58
Laatst bijgewerkt: 03 mrt 2016, 14:58
Advertentie

Bondscoach Carlos Dunga van Brazilië heeft donderdag zijn selectie van 23 man bekendgemaakt voor de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Uruguay en Paraguay. O Seleção moet op 25 maart aan de bak tegen Uruguay en kruist vier dagen daarna de degens met Paraguay. Na vier wedstrijden in de Conmebol-zone staan de Brazilianen derde in de groep met zeven punten; Uruguay heeft er negen en Paraguay ook zeven.

/

Dunga ruimt in zijn selectie voor de komende twee interlands andermaal geen plek in voor Lucas Moura en Thiago Silva. De 31-jarige verdediger kwam in juni 2015 voor het laatst in actie als international en kon nadien niet meer rekenen op het vertrouwen van de bondscoach. Teamgenoot Lucas was er in september nog wel bij tegen Costa Rica en de Verenigde Staten, maar speelde nadien ook geen interland meer.

In de vier eerste WK-kwalificatieduels nam Brazilië het op tegen Chili, Venezuela, Argentinië en Peru en in die wedstrijden waren Thiago Silva en Lucas niet nodig. Datzelfde gold overigens voor Liverpool-spelmaker Phillipe Coutinho, die in tegenstelling tot de anderen nu wél weer bij de selectie is geroepen door Dunga. Een invalbeurt tegen Costa Rica was het laatste wapenfeit bij Brazilië voor de kleine Magiër.

De volledige selectie:

Doel: Alisson (Internacional), Marcelo Grohe (Gremio), Diego Alves (Valencia)

Verdediging: Dani Alves (Barcelona), Filipe Luis (Atlético Madrid), Alex Sandro (Juventus), David Luiz, Marquinhos (beiden Paris Saint-Germain), João Miranda (Internazionale), Gil (Shandong Luneng), Danilo (Real Madrid)

Middenveld: Luiz Gustavo (VfL Wolfsburg), Kaká (Orlando City), Willian (Chelsea), Fernandinho (Manchester City), Renato Augusto (Beijing Guoan), Oscar (Chelsea), Philippe Coutinho (Liverpool), Lucas Lima (Santos)

Aanval: Neymar (Barcelona), Douglas Costa (Bayern München), Hulk (Zenit Sint-Petersburg) en Ricardo Oliveira (Santos).

Bezig met laden …