voetbalzone

Duo basisspelers gaat weg bij AZ, Advocaat praat nog met club

Erik van Dam03 jan 2014, 19:47
Laatst bijgewerkt: 03 jan 2014, 19:47
Advertentie

AZ neemt na dit seizoen afscheid van Maarten Martens en Jóhann Berg Gudmundsson, meldt de NOS. De Belgische middenvelder en IJslandse aanvaller hebben besloten hun aflopende contract niet te verlengen: zij willen na acht en vijf seizoenen hun horizon verbreden. AZ onderneemt geen poging meer hen nog op andere gedachten te brengen en laat de twee dus vertrekken.

/

Martens arriveerde na één jaar bij Anderlecht en twee bij RKC Waalwijk in Alkmaar. Hij staat op 163 competitieduels en 34 doelpunten voor AZ en is een van de meest ervaren krachten waarover trainer Dick Advocaat beschikt. De 29-jarige middenvelder had in het verleden veel last van blessure, maar miste deze jaargang nog maar weinig duels in het shirt van de Noord-Hollanders.

Gudmundsson kwam medio 2008 over van Breidablik in zijn vaderland IJsland. Na twee seizoenen van wennen brak hij door bij AZ en recent doorbrak hij de barrière van honderd Eredivisieduels. Hij kwam 31 keer uit voor het nationale team en strandde half november in de play-offs voor het WK: Kroatië was over twee wedstrijden bezien sterker. Waar Gudmundsson en Martens verder gaan, is nog niet bekend.

Of trainer Advocaat in het AFAS Stadion blijft is eveneens nog ongewis. De Kleine Generaal stapte dit seizoen in na het congé van Gertjan Verbeek en tekende tot de zomer. “Hij heeft niet gezegd dat hij niet verder wilde. Da's ook een teken. We gaan op het trainingskamp in Spanje met elkaar om de tafel zitten en dan zien we wel wat eruit komt”, laat technisch directeur Earnest Stewart weten aan de publieke omroep.

Bezig met laden …