Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Dure Barça-aankoop is zwaar ontevreden over Xavi en hint op zomers vertrek

Laatste update:

Vitor Roque is zwaar ontevreden over de gang van zaken bij FC Barcelona. Het Braziliaanse toptalent kwam in januari vroegtijdig over van Athletico Paranaense, maar wist in het Spotify Camp Nou de hoge verwachtingen niet waar te maken. Roque wil meer speeltijd en hint alweer op een vertrek.

De pas negentienjarige spits, die afgelopen winter voor veertig miljoen euro overkwam van Athletico Paranaense, wordt bij Barça gezien als reusachtig talent. Aanvankelijk zou Roque pas medio 2024 aansluiten bij de selectie van Xavi. Door de langdurige blessure van Gavi had Barcelona echter een plekje over in de selectie en werd er gekozen voor een vroegtijdige komst van Roque. Echter liet Xavi hem pas 310 minuten meedoen, waarin hij twee doelpunten maakte.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Over zijn speeltijd is de Braziliaan dan ook niet tevreden. “Het is niet logisch om een Braziliaans international te halen, hem vanaf de eerste dag mee te laten doen en hem daarna nooit meer te laten spelen”, aldus Andre Cury, de zaakwaarnemer van Roque, tegenover RAC1.

“Het zou fijn zijn als Xavi hem af en toe ook een hele wedstrijd laat spelen. Hij wil zich laten zien”, vervolgt Cury, die zijn pupil vervolgens vergelijkt met Vinícius Júnior. “Kijk naar Vinícius bij Real Madrid. Bij hem duurde het 2,5 jaar voordat hij zijn kwaliteiten liet zien. Geef Vitor speeltijd”, zo luidt de eis.

“In de wedstrijd tegen Paris Saint-Germain kon iedereen zien dat Barcelona een doelpunt nodig had. Ze hadden er goed aan gedaan om een extra spits in te brengen. In veel wedstrijden heb je frisse benen nodig om goed druk te blijven zetten, maar als Xavi het niet zo ziet… We kunnen niet op deze manier doorgaan.”

Vervolgens dreigt Cury met een zomers vertrek van Roque. “De beste optie is om te blijven, maar als Xavi hem geen speeltijd geeft, moeten we gaan kijken naar andere clubs. Uitlenen zien we niet zitten, dus zou het een permanente overstap moeten worden”, aldus de zaakwaarnemer. Barcelona gaf echter eerder al aan dat het de voorkeur geeft aan een uitleenbeurt.

Barcelona is bang dat ze Roque vanwege de ‘fair play’-regels niet kunnen inschrijven en ziet een tijdelijk vertrek van Roque tot de mogelijkheden behoren. ABC meldde dat Real Betis en Sevilla geïnteresseerd zouden zijn in een huurdeal. Mundo Deportivo voegde daaraan toe dat zelfs Manchester United belangstelling zou hebben in het tijdelijk overnemen van Roque.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dan moet hij het of abominaal slecht doen op de trainingen waardoor hij zijn trainer niet heeft weten te overtuigen, of de trainer zelf geeft hem überhaupt los van welk argument er ook is, geen kans. En geeft hij standaard de voorkeur aan zijn persoonlijke favorieten zoals Ferran en Robert. Wel raar, want de aankondiging van Vitor naar Barcelona werd heel groots aangepakt. Groter dan welke transfer dan ook de afgelopen paar jaar. Vitor moest een absolute wereldklapper van een transfer zijn.

6 mei 2024 om 10:02

dat vitor roque talent heeft geloof ik wel, maar die transfer leek er ook heel erg op van; kijk ons barcelona ook braziliaanse talenten halen, zoals onze rivaal real madrid.

een soort van zoethoudertje voor de supporters en achterban.

want als hij echt zo goed is als zij ons deden geloven, dan had hij allang meer wedstrijden gespeeld of verhuurd aan een andere la liga club. Heel vreemd allemaal hoe het nu verloopt.

6 mei 2024 om 10:13

Laten we niet vergeten dat rodrygo en vini eerst ook nog wedstrijden speelden in Castilla. Xavi wilt ook wedstrijden winnen en hij denkt niet dat dat gaat met Roque in het team. Het is een jonge speler en barca is geen Almere City niveau.

6 mei 2024 om 10:27

“Xavi wilt ook wedstrijden winnen” dat kan prima met Roque hoor, hij hoeft niet de hele tijd basis te staan. Hij kan prima een half uurtje invallen, maar zelfs dat mag niet meer. Als hij invalt is het op linksbuiten, omdat Xavi Lewandowski altijd laat staan. Zelfs in de beker tegen een derde klasser brengt hij Roque als linksbuiten.

Nu vind niemand het gek dat een Roque bankt voor Lewandowski, maar Lewandowski is 35. Die man mag je ook eens laten rusten. Roque heeft als hij een ongelofelijke onrust in zijn spel, wat logisch is, want er wordt totaal geen vertrouwen in die jongen uitgesproken. Spreek het vertrouwen in die jongen uit en laat hem een reeks invallen wedstrijdjes invallen, was het nou echt beter voor het resultaat tegen Girona om Romeu in te brengen maar Roque niet? Volgens mij gingen we daar 4-2 nat, en was het 5-2 zelfs als Koundé de bal niet van de lijn tikt in de 90e minuut. Roque had je niet nog dikker laten verliezen hoor.

Die verwende voetballertjes met hun 'geen speeltijd en ik ga weg'.Pffff

6 mei 2024 om 10:08

Net als: "als we volgend jaar geen Champions League spelen, ben ik weg" (waarbij ze even vergeten dat ze zelf ook hebben bijgedragen aan het missen van de CL.).

6 mei 2024 om 10:27

Het ligt iets anders, als je het oorspronkelijke interview leest dan gaat het hoofdzakelijk over het gebrek aan communicatie. Blijkbaar praat Xavi totaal niet met hem, wat het grootste probleem is.

6 mei 2024 om 10:36

Klopt. Xavi communiceert niet met hem en vertelt dus ook niet wat er beter moet zodat hij meer speeltijd krijgt. Nu gaan deze verhalen vaker rond rondom Xavi, hij heeft de vaste kern waar hij bijna vriendschappelijk mee omgaat, en je hebt de groep “buitenbeentjes” die hij opzichtig negeert. Pablo Torre bijvoorbeeld zei dat Xavi hem niet eens succes wenste toen hij naar Girona ging op huurbasis.

Verder kan ik me geen één succesvolle Barcelona verhuur periode voor de geest halen. Dus ik snap dat Roque daar ook weinig vertrouwen in heeft. (Fermin zijn huurperiode was een succes, maar dat was een totaal andere situatie)

6 mei 2024 om 12:04

Het is niet omdat de media dit beweert, dat het ook effectief klopt. Er zijn bronnen die juist vermelden dat Xavi heel erg bezig is met Vitor Roque en hem continu beelden toont en uitlegt wat hij van hem verwacht. Hij is er nog maar sinds enkele maanden, geen voorbereiding meegemaakt of niets. We moeten ook wat geduld hebben.

Er zijn sowieso geen beloftes gemaakt zoals ik hieronder ook onterecht lees. Er worden veel aannames gedaan zonder kennis van zaken, maar op basis van speculatie. Als Gavi niet out was, dan was er niet eens plek geweest voor hem dus hoezo beloftes? Hij kon door omstandigheden dus toch vroeger komen naar de club met als idee om hem alvast te laten wennen aan een nieuwe omgeving en zich in te werken op trainingen e.d. meer. Beloftes en garanties zijn er nooit bij Barca (tenzij je Messi bent), enkel kansen en mogelijkheden. En op training krijgt hij deze dus, maar hij is nog jong en zal deze maanden als leerfase moeten zien en vooral geduld bewaren.

We kunnen toch niet zeggen dat Barca een slechte reputatie heeft al het aankomt op het lanceren van jonge talenten? Wie wel slechte reputaties hebben zijn ongeduldige, bemoeizieke zaakwaarnemers. Degenen die geduld hebben getoond bij Barca, zijn er vaker beter uitgekomen dan de ongeduldige types die zich al dan niet laten gek maken door hun entourages, zoals de Ilaix Moriba's van deze wereld. Als je nederig bent, hard werkt en geduld toont, dan zal je meer slaagkansen hebben bij Barca.

6 mei 2024 om 12:39

Als Gavi niet out was gingen ze alsnog proberen om hem te registreren. Dat het dan hoogstwaarschijnlijk niet gelukt was is wat anders.

“We moeten ook geduld hebben” dat hebben we ook. Niemand wilt dat Roque wekelijks in de basis staat. Dat Roque invalt is voldoende, en dan langer dan 10 minuten. Ik ben niet eens fan van Roque, maar er zit geen andere spits in de selectie en Lewandowski is met enige regelmaat matig. In de spaarzame minuten dat we Roque zagen, zagen we dat hij wat kon toevoegen met zijn felle drukzetten en dieplopen. Hoe je het wendt of keert, Lewandowski mist op die leeftijd de frisse benen om dat te bewerkstelligen. Waarom valt Ferran constant in als spits? Hij doet het echt verschrikkelijk op die positie.

De geruchten dat Roque ontevreden is gaan al langer rond. Verder gaf Pablo Torre ook aan dat Xavi eigenlijk nooit met hem sprak, dus Roque is niet het enige talent waar dit gerucht bij rondgaat. “Hij kon eerder komen om te wennen” prima, maar hoezo gaan er dan zoveel geruchten rond dat Barcelona hem wilt verhuren? Dan wil je hem dit helemaal niet laten wennen aan Barcelona. Dan zou je hem volgend jaar in het team moeten integreren.

Ik gaf je gelijk omtrent de media en bemoeizuchtelijke zaakwaarnemers. De media liegt vaker wel dan niet. Probleem is dat er bij Barcelona zelden iets binnenskamers blijft. Alles lekt uit en ligt snel op straat. Toen Alemany er nog zat was er nog iemand die vanuit de luwte wilde werken. Laporta en Deco vind ik beiden veels te veel in beeld. Op die manier komen ze ook over als op aandacht beluste mannetjes. Nu weet ik niet of Deco dit is, maar inmiddels kunnen we wel stellen dat Laporta houdt van in de aandacht staan. Het zou geen kwaad kunnen als hij meer zijn mond houdt.

6 mei 2024 om 13:19

Er zullen altijd ontevreden individuen zijn in een selectie van 25 man. Dat is voor elke trainer een gegeven. Maar Xavi is doorgegaan als coach mede door het draagvlak binnen de selectie. Dat Pablo Torre zich tekort voelde gedaan kan, maar vooralsnog hebben we Vitor Roque nog niks horen zeggen. Je zegt het zelf, het zijn geruchten. Uiteraard zal hij balen als hij geen speelminuten krijgt, dat is juist goed imo ipv graag op de bank te willen zitten. Maar er is een verschil tussen balen en hard blijven werken en echt over de ganse lijn ontevreden zijn. We zullen het zien in de toekomst.

Betreffende Deco: dat is een integere clubman. Hij is er om Barca te helpen, niet uit eigen gewin. Alemany is een topprofessional, maar Deco heeft meer clubliefde. Hij had een goedlopende eigen zaak en liet dat voor wat het is om de club te helpen. Voor het geld had hij beter zijn eigen business kunnen voortzetten dus ik geloof niet dat hij een mediageil mannetje is. De club zit in een complexe opbouw periode en hij neemt imo gewoon zijn verantwoordelijkheid door de achterban af en toe te woord te staan. Alemany liet dit vaker over aan Jordi Cruijff, maar Deco vervult beide functies en is daarom meer zichtbaar (zeker tijdens een dip). Als hij dit niet deed dan was de kritiek dat hij verstoppertje speelt, het is dus nooit goed bij Barca.

Wie Deco heeft zien spelen bij Barca, weet dat hij als speler al gewoon down to earth was en geen showman was of hield van extra aandacht. Dat was meer besteeed aan Ronaldinho en Eto'. Hij doet gewoon zijn werk en zet zich tomeloos in en that's it, toen als speler en nu als TD.

6 mei 2024 om 10:45

Nou, als je voor 40 miljoen wordt gehaald met bepaalde beloftes en je belandt op de bank en daardoor veel speeltijd mist, wat voor zo'n jongen essentieel is voor zijn ontwikkeling, dan vind ik dat niet 'verwend', maar juist uiterst verstandig. Wat verwacht je dan? Dat hij maar moet zwijgen en zijn hele carrière als een nachtkaars laten uitgaan? Op zijn leeftijd moet hij spelen om zich te blijven ontwikkelen. Als Barca hem haalt en vervolgens niet duidelijk communiceert wat de plannen zijn voor hem, en de coach letterlijk en figuurlijk door hem heen kijkt... tja, dan heb je alle recht om te zeggen: bekijk het maar met je verhuurconstructie, want dat was niet de afspraak: ik wil hier spelen, als dat niet mag, prima: dan wil ik hier per direct vertrekken. Dat is echt niet onredelijk of verwend.

6 mei 2024 om 11:08

Ik snap het volledig. Normaal is de afspraak dat je op het einde van het seizoen naar Barcelona komt zodat je nog veel speelminuten kunt maken in Brazilië. Echter roept die club je eerder ‘terug’ omdat er een plek in de selectie vrij komt.

En dan krijg je daar nog geen 4 volledige wedstrijden speeltijd in een half jaar?

6 mei 2024 om 12:21

Die gast wordt een half jaar eerder gehaald dan gepland. Dan verwacht je wel wat speelminuten ook omdat hij aardig wat heeft gekost. Dan is het raar dat de trainer amper iets tegen je zegt en ook niet opstelt. Zeker als je spelers zoals Romeu mogen invallen die geen enkele perspectief hebben.

Terecht vanuit Vitor en zijn entourage hun perspectief. Lewa is 35. Als je zelfs Romeu inbrengt tov Vitor zegt dat wel veel. Wat Vini betreft ook: moest echt aarden en is nu de beste linksbuiten ter wereld. Maar 1 kanttekening: Vini heeft meer talent dan Vitor Roque. Maar als je 40M lakt en dan zo ermee omgaat… typerend voor het aankoop en verkoopbeleid van Barca de laatste jaren. Eigenlijk altijd al. Daar zijn ze enorm slecht in. Om van te janken zelfs. Ik zie de toekomst dan ook sober in.

6 mei 2024 om 10:45

Barcelona haar aankoopbeleid is inderdaad echt ronduit verschrikkelijk. Nooit een out of the box transfer met een idee erachter. Het is altijd zo ongelofelijk voorspelbaar. Om moedeloos van te worden.

Barcelona heeft weinig financiële middelen, waarom ga je dan niet eens wat slimmer met je geld om? Je spendeert inderdaad gewoon 40(!) miljoen aan een talent, die je vervolgens niet wilt laten spelen en een halfjaar laten wilt verhuren. Je haalt een bejaarde Lewandowski voor 50 miljoen, je haalt een Raphinha voor 68 miljoen, je haalt Ferran voor 55 miljoen.
Men doet alsof er geen geld is bij Barcelona, wat waar is momenteel, maar Barcelona heeft gewoon dik 300 miljoen gespendeerd de afgelopen 3 jaar hé? En geen één van die transfers is echt een 100% zekerheid, waar alle Barcelona fans van zeggen: die was elke euro dubbel en dwars waard. Koundé komt nog het dichtst in de buurt, en die wordt niet eens opgesteld op de positie waarvoor hij werd gehaald, omdat hij daar niet goed genoeg bleek.

6 mei 2024 om 11:11

En het zou eigenlijk al erg zijn als dat gewoon geld was dat de club beschikbaar had, maar het erge is dus dat Laporta daar onderdelen met waarde van de club Barcelona (of het nu dat barca studios was of de aandelen van de tv-gelden) voor heeft verkocht.

6 mei 2024 om 11:33

Yep, Barcelona heeft hun tv rechten verpatst om er vervolgens middelmaat van de kopen. De transfers van Koundé, Lewandowski, Ferran, Roque en Raphinha zijn natuurlijk bekend, ook omdat ze nu nog bij de club zitten. Er zijn echter ook nog wat “vergeten” transfers waar je niks meer over hoort, maar wat gewoon ronduit belachelijke geldverspilling was. Ook in de afgelopen 3 jaar, dus de periode rondom Covid waar de club niks te besteden zou hebben.

Barcelona heeft in die periode Braitwaite gekocht, voor 18 miljoen. Heeft geen verdere uitleg nodig denk ik. Dest voor 21 miljoen. Hij had vast talent, maar 21 miljoen? Belachelijk veel als je op dat moment weinig te besteden hebt. Je hebt nog die rare ruildeal met Mirelem Pjanic. Compleet waardeloos, en tot slot de aankoop van Trincao.

Die laatste lijkt een beetje op de transfer van Roque. 30 miljoen werd er neer gelegd in de winter, hij sloot in de zomer aan en kreeg vervolgens amper speeltijd. (Mocht wel veel vaker invallen dan Roque) werd daarna na een jaar alweer verkocht aan Sporting Portugal voor 7 miljoen. 23 miljoen verlies op een talent in een jaar.. lekkere investering zeg.

6 mei 2024 om 12:05

Heeft Vini echt meer talent? Zijn eerste seizoenen was die inderdaad bijna schandalig slecht. Zo lang is het nog niet geleden dat Benzema in de rust stond te foeteren dat Vini voor de tegenstander speelde..

Die doet het nu best aardig hoor. Maar dat we die nu zien als een van de beste linksbuitens ter wereld zegt meer over de rest dan Vini zelf. Spelers als Ronaldo, Neymar, Bale en Hazard waren toch wel een stuk beter.

Wat die Roque verder ook verwacht.. Die Lewa is misschien na Suarez de beste spits die er de laatste 15 jaar rond heeft gelopen op de velden. Die ga je echt niet uit de basis spelen hoor zo lang die er zo'n 30 maakt per seizoen.

Veel meer dan wat wedstrijdjes in de Copa del Rey, een half uur invallen tegen laagvliegers of eens een heel potje zo aan het einde van de competitie kan hij niet verwachten.

6 mei 2024 om 12:19

Ook al ben ik een enorme fan van Hazard, die mag echt dromen van de prestaties van Vinicius in de CL. Sowieso zou Vinicius altijd tot 1 van de beste flankspelers horen, ongeacht welke periode.

6 mei 2024 om 12:27

“Een half uur invallen tegen laagvliegers” dat mag hij dus al niet. Dat is het probleem.

Verder vind ik het belachelijk hoe je Vini wegzet als een voetballer die er eigenlijk geen reet van kan. Die gast loopt doodleuk één op één qua goals en assists in de knockout fase van de CL. (31g/a in 32 wedstrijden meen ik) Tegen teams als Bayern en City is hij beslissend. Wat verwacht je precies nog meer? Hij dribbelt wekelijks de linksback van de tegenstander dronken en is ook nog eens productief. Als Vinicius al geen wereldtop is is niemand het. Sterker nog, als Real de CL weer wint is het helemaal niet gek om die jongen de Ballon d’or te geven. Vinicius doet het niet best aardig, hij doet het echt top.

6 mei 2024 om 13:19

Leuk dat je dat zegt. Zo'n Vini heeft op Ronaldo na nu al meer goalcontributies in CL ko wedstrijden dan al de andere namen die je noemt en hij is pas 23.

6 mei 2024 om 14:36

Martijn,

Als die eerste vraag een serieuze is, ga ik er bij deze niet eens op in en heeft een voetbal inhoudelijke discussie ook geen zin.

6 mei 2024 om 14:58

@joga_bonito10: Sja, ga er maar van uit dat het serieus is. Het lastige is dat je wel enig verstand nodig hebt om op dit forum over voetbal en voetballers te praten. Daar schort het wel eens aan. En flink ook.

Het is zo zonde dat Roque niet wordt ingezet. Die jongen had nu veel verder kunnen zijn als hij meer invalbeurten had gekregen van een 20 of 30 minuten elke wedstrijd. Zijn zelfvertrouwen zal nu op een absoluut dieptepunt zitten.

Het verschil tussen Perez en Laporta... Perez denkt ver vooruit en heeft een duidelijk plan van aanpak, een idee achter zijn aankopen, terwijl Laporta alleen maar denkt: 'we moeten kopen, want we zijn de grootste club, en de buitenwereld moet dat weten'.

Maar even serieus, Laporta wordt echt de ondergang van Barça. Deze speler die voor 40 miljoen euro is gekocht, was nergens in beeld (althans niet zo nadrukkelijk). Real en Barça waren allebei in de race voor hét talent van Brazilië: Endrick. Toen Endrick voor ons koos, raakte Laporta in paniek en moest er per se een Braziliaans 'talent' komen... dus maar 40 miljoen neertellen voor 'the second best'. Deze jongen is het slachtoffer van een man met grootheidswaanzin. Laporta had duidelijk geen concrete plannen voor hem. Xavi zat blijkbaar ook niet op hem te wachten.

Het gerucht gaat nu dus dat ze hem aan het pesten zijn door hem geen speeltijd te geven (terwijl ze oudere spelers die aan hun laatste seizoenen bezig zijn wel speeltijd geven), zodat hij akkoord gaat met een verhuurconstructie... Hoe bizar kun je het maken. Als dit vanaf het begin het plan was en duidelijk was gecommuniceerd met de speler, dan had hij er echt geen punt van gemaakt. Barça stevent weer af op een complete kapitaalvernietiging. Of ze moeten hem met verlies verkopen of Xavi moet hem met tegenzin laten spelen... Zoals ik al zo vaak heb gezegd en zal blijven herhalen: als de Barça-socios serieus de weg omhoog willen inslaan, dan moeten ze echt zo snel mogelijk Laporta en Xavi dumpen.

6 mei 2024 om 10:50

Wat een onzin. Roque is gewoon een groot talent. Vorig jaar ook al gedebuteerd voor Brazilië.

6 mei 2024 om 11:03

Nou, ik zou zeggen, doe er dan wat mee. De clubpresident had echt niet in de eerste plaats zijn oog gericht op Roque, hoor. Ik ontken niet dat hij talent heeft, maar hij is niet hét talent van Brazilië. Dat is Endrick, daarom zat Barça achter hem aan. Je gaat me niet vertellen dat Barça ook Roque zou hebben gekocht als ze Endrick hadden kunnen krijgen. Roque is gewoon een aankoop geweest om de fans tevreden te stellen en voor het ego van Laporta: van kijk mij eens een grote talenten kopen.

6 mei 2024 om 11:10

Barcelona zit inmiddels alweer achter Estevao Willian aan. Dat is wel een talent van de buitenklasse, ook een Braziliaan. Ongelofelijk duur (wordt gesproken over 60 miljoen) en pas een wedstrijd of 10 in het eerste van Palmeiras gespeeld. Speelt met Endrick samen nu dus, ook wel bijzonder twee van zulke talenten tegelijk bij dezelfde club.

Hoe dan ook maak je niet echt reclame voor jezelf met de behandeling van Roque. Het volgende Brazilaanse talent zal dit ook meekrijgen en misschien twijfelen.

6 mei 2024 om 11:19

@pedri16 Klopt helemaal, daar maak je jezelf ook niet echt populair mee. Het probleem is denk ik structureel: er worden spelers gehaald zonder een plan, achter het aankoopbeleid zit ook geen duidelijk idee van Laporta en alles is gericht op korte-termijnvisie. Tja, zo til je een club niet echt uit het dal in moeilijke tijden, daarmee doe je de club eerder meer pijn dan goed.

Overigens nooit gehoord van die jongen. Ik zal vanavond eens kijken wat voor speler dat is (alhoewel voor die stats een prijs van 60 mln, zoals je zegt, behoorlijk veel is).

6 mei 2024 om 12:39

Wat een typisch staaltje onzinbashing weer van de zoveelste Madridista. Hoezo geen plan? Lewa is 35 jaar en men haalt een jonge spits die de potentie heeft om hem op te volgen in de toekomst. Hij zit er nog maar sinds enkele maanden en heeft niet eens een volledige voorbereiding meegemaakt. Wat een voorbarige conclusies (of beter gezegd provocaties) alweer.

Laporta voert daarnaast zijn eigen beleid en dat is zowel korte termijn als lange termijn gericht. Zo kan het ook en zo hoort het bij een club als Barca. De fundamenten voor de langere termijn zijn al langer gelegd, zowel sportief, economisch als institutioneel. Er zijn toptalenten zat in de selectie (met contractverlengingen in het verschiet), de stadionrenovatie zit op schema, er zijn strategische samenwerkingen aangegaan (o.a. Spotify en nog), etcetera. Maar de vruchten hiervan zullen later nog meer geplukt worden.

Vitor Roque stond sowieso op het schaduwlijstje en is geen impulsieve aankoop voor het mislopen van Endrick. Dit zijn echt van die onzinnigheden a la Driessen zonder enige onderbouwing, nuance en kennis van zaken. En het meest frappante van al: men gaat snel geloven in deze eigen verzinsels. Jij denkt echt dat Laporta uit paniek en/of jaloezie even besloot om 40 miljoen neer te tellen voor een "nobody Braziliaan"? Eenzelfde bedrag die Laporta nota bene uit eigen zakken heeft betaald als borg voor zijn ambt. Maar ja, Laporta houdt van roulette volgens sommigen hun narratief 🤦‍♂️

Newsflash: Laporta heeft het al eerder opgenomen tegen Perez in zijn eerste ambtstermijn en die liep er zelfs van weg om te bekomen. Tot 2 keer toe moest Perez toen het onderspit delven tegen Laporta. Laporta heeft dus echt niets te leren van de door jullie zo bewierookte dictator "Don Perez" en voert zijn eigen beleid vanuit zijn eigen visie. En daarbij kunnen ook fouten zitten, maar dat maakt iets nog geen visieloos wanbeleid. Vitor Roque moet zich niet gek laten maken door zijn entourage en vooral geduld uitoefenen en hard blijven werken. Dan zal de toekomst uitwijzen of hij een topspits wordt of niet.

6 mei 2024 om 12:44

Jij bent duidelijk fan van Laporta, Wat vind je van zijn aankopen tot nu toe? Vind je dat de 300 miljoen die we hebben gespendeerd de afgelopen 3 jaar goed hebben uitgegeven? Of ben je toch van mening dat er wat miskopen tussen zaten?

Wat vind je zoal van de geruchten omtrent Olmo, Kimmich en Bernardo? Nu kan je zeggen “het zijn maar geruchten” en dat klopt. Echter zijn de geruchten omtrent die drie spelers niet iets van de laatste weken. Die gingen er vorig jaar ook al rond. Het zou naïef zijn om ze af te doen als totale onzin.

Heb je vertrouwen dat Laporta deze zomer, en volgende zomer het geld dat er is goed uitgeeft? Of ben je toch een beetje sceptisch?

6 mei 2024 om 13:05

Om een of andere reden vermeld je zaken zoals het verkopen van delen van de tv-gelden voor tientallen jaren niet in je stukje.

6 mei 2024 om 13:26

Dat bericht is absoluut niet bedoeld om te provoceren, hoor. Kun je uitleggen wat het idee is achter het transferbeleid van Laporta? Als dat zo is, dan lezen we allemaal graag wat zijn visie is en welke plannen meneer Laporta heeft.

Met alle respect, als je serieus beweert dat Laporta 'de fundamenten voor de langere termijn zijn al langer gelegd, zowel sportief, economisch als institutioneel', dan begrijp je er echt niets van. Niemand ontkent dat er genoeg talent in de selectie zit, hoor. Maar bijvoorbeeld een Yamal... het is wachten op blessures zoals al eerder bij spelers als Ansu, Pedri, Gavi. Het is niet de vraag of hij geblesseerd raakt, maar wanneer en hoe erg dat zijn ontwikkeling zal beïnvloeden. Door slecht beleid raken al die jongens zwaar overbelast, waardoor ze worden gesloopt. Dat leidt niet alleen tot sportieve blamages maar is ook nog eens kapitaalvernietiging.

En dan over provoceren gesproken, 'dictator Don Perez', kom op zeg. Daar begrijp je echt helemaal niets van. Reageer op mijn bericht als Laporta de helft van de prijzen heeft gewonnen die Perez heeft gewonnen. Laporta mag niet eens de veters van Perez strikken... De een verkoopt een speler die hij voor 93 miljoen heeft gehaald op zijn oude dag voor 100 miljoen en de ander... (om maar een van de vele voorbeelden te noemen)

Heel veel sterkte in ieder geval. Met supporters zoals jij kan Laporta nog wel een jaartje of 10 aanblijven, en daar ben ik ontzettend blij mee! Dus je hebt mij er echt niet mee hoor. Als ik kon kiezen, zou ik tekenen voor een termijn van 10-20 jaar voor Xavi en vooral voor Laporta! Maar ik probeer gewoon een beetje mee te denken hoe Barca weer bovenop kan komen in het kader van een gezonde concurrentiestrijd. Als Barca op deze manier doorgaat, worden jullie de komende jaren helemaal weggespeeld...

Maar hé, Laporta is een genie. Ik ben het helemaal met je eens

6 mei 2024 om 13:48

@Lierse: hoezo "om een of andere reden" vermeld ik dat niet? Het ging daar niet over toch? Ik heb hierover al vaker in het verleden mijn mening gegeven: het is niet de meest ideale scenario, maar je moet nu eenmaal keuzes maken. Je erft een puinhoop en moet geraken aan financiën om sportief competitief te blijven.

Barca is een ledenclub, geen multinational die maximale winst vooropstelt. De leden konden hierover ook stemmen dus alles gebeurde transparant. Het belangrijkste is om terug financieel gezond te worden, maar als ze in de toekomst minder winst overhouden door deze deals, so be it. Sowieso kunnen ze alles terugkopen in de toekomst, maar los daarvan, maximale winst is niet ons doel. Barcafans willen mooi voetbal zien met veel eigen jeugdspelers en competitief zijn. Hoeveel er wordt opgepot op de clubrekening boeit ons niet echt. Als andere topclubs hierdoor jaarlijkse 50-100 miljoen meer winst overhouden dan Barca, dan het zij zo. Als dit zelfs nóg meer de inzet van La Masia spelers zou realiseren, dan is het misschien goed dat de club (tijdelijk, 10-20 jaar) minder geld te besteden zou hebben.

Maar ik ben ervan overtuigd dat het zelfs niet zo hoeft te zijn. Als je je toekomstige omzet de komende jaren meer moet verdelen met partners, dan is het in essentie zaak om die omzet dan nog verder te vergroten. Of dat lukt, zal dan nog blijken, maar de plannen met het Espai Project, samenwerking met spotify en nog nieuwe sponsors zijn er alvast. Dus dit is hoe ik er tegenaan kijk en ik vind het dus geen wanbeleid van Laporta als je daar op doelde.

6 mei 2024 om 14:02

Tv-gelden voor tientallen jaren uit handen geven door ze te verkopen is inderdaad op de lange termijn heel gezond voor de club...

Dat is volgens mij per definitie een kortetermijnvisie: we hebben nu geld nodig dus doe ik, naaste de vele drastische besluiten, ook nog eens de tv-gelden langdurig van de hand...

Dan heb je voor even geld, en kun je de komende jaren wegens het uitblijven van sportieve succes op de blaren zitten. Klinkt als een geniale zet van een geniale man.

6 mei 2024 om 14:15

@Pedri: Ik vind dat Laporta minder macht moet geven aan Xavi, want het zijn bijna allemaal zijn aankopen geweest. Dat geld kon inderdaad beter besteed worden in sommige gevallen, al hebben ze allemaal wel een bijdrage gehad in de landstitel van vorig jaar. Lewa was daarbij ook pichichi. Dus ik hoop dat Laporta nu vooral Deco en het scoutingsteam die sportieve macht geeft en dat Xavi wel betrokken wordt, maar niet zelf volledig mag bepalen wie wordt aangetrokken zoals het geval was bij Alemany en Jordi.

Bernardo Silva's komst zou ik zeker toejuichen, dat heb ik al eens uitgelegd. Dat is een absolute crack met het Barca Dna, met nog zeker 3-4 topjaren in hem en de ideale speler die zowel Lamine als Pedri kan ontlasten. Op rechts kan hij afwisselen met Lamine en op het middenveld met Pedri. Als je hem kan halen, zou ik echt niet twijfelen. Meer zelfs, uit de stal van Mendes hoop ik echt op zijn komst en die van Darwin Nunes (nog een gerucht, weliswaar minder aannamelijk, maar toch).

Olmo is overbodig, Kimmich zou kunnen als De Jong effectief zou vertrekken. Stel je kan De Jong verkopen voor 80-90 miljoen euro en Kimmich binnenhalen voor 50-60 miljoen (+ Guido Rodrigues transfervrij), dan is dat zeker het overwegen waard imo. Kimmich is een positional passing player a la Busquets en zou de pivot rol tactisch gemakkelijker kunnen invullen dan De Jong. Met een fitte Gavi er terug bij heb je dan extra loopvermogen en power, dan is het een kwestie van goed rouleren tussen de interiors (Pedri, Gavi, Gundogan, Fermin en als extra Silva) en de 2 pivots. Dat lijkt me een goed gebalanceerde bezetting op dat middenveld met een mooie mix van jong en oud.

6 mei 2024 om 14:47

@Unbeliebeble: als je dat zelf gelooft, prima. Maar ik vond dat louter provocatief en niet "constructief meedenken". Sowieso heeft een Realfan een andere manier van voetbaldenken en identiteit voor ogen dan een Barcafan dus dat is maar een vreemde denkoefening dan.

En nergens sterkte voor nodig hoor, Laporta is de beste en meest succesvolle voorzitter ooit van Barca, je negeert bewust wat ik zei over zijn eerste ambtstermijn vs Perez. Maar ik ben diegene die er geen verstand van heeft...Perez is opgeteld al meer dan 20 jaar voorzitter overigens, Laporta net 10 jaar.

En tot slot: die blessures kunnen gebeuren, soms is dat pech (Gavi en Fati) en soms overbelast (Pedri), maar dat hoort er soms bij. Messi en Iniesta hadden daar ook mee te maken in hun jonge jaren, maar konden toch nog een leuke carriere uitbouwen...in het geval van Messi bracht Rijkaard hem zelfs heel voorzichtig, toch kreeg hij die blessures (ook wanbeleid door Laporta zeker?) tot hij het ontgroeide of zijn lichaam was aangepast. Ik kan me voorstellen dat je stiekem hoopt dat deze generatie toptalenten ook geblesseerd geraken, maar het beleid van Laporta is gericht op duurzame talentontwikkeling. Xavi liet zich wel niet omringen door de beste fysio's en medical team, maar daar gaan nu wijzigingen in komen.

6 mei 2024 om 14:50

Zijn er geruchten omtrent Darwin Nuñez? Dat is toch niks voor Barcelona? Dat vind ik in alles een Atletico spits. Werkt keihard, is sterk, agressief en kan counteren. Voor Barcelona komt hij echt tekort hoor, al brengt hij wel complete chaos in de defensie van de tegenstander. Darwin is voetballend toch te min voor een club als Barcelona?

Verder ben ik het eens wat Kimmich, en Olmo betreft. Bernardo vind ik te oud, hoe geweldig hij ook is. Hij mist snelheid op de vleugel, iets wat we echt nodig hebben. Tenzij je je kan verzekeren van een snelle linksbuiten, lijkt dat me een onnodige aankoop. Nogmaals, ik vind hem geweldig, maar hij kost 60 miljoen. Als we ons verzekeren van een linksbuiten en een nummer 6, dan zou Bernardo daarna een hele goede aankoop zijn. Ik zie hem echter niet als prioriteit.

Wat wil je doen met de backposities? Met Fort, Koundé op rechts staat het daar wel goed. Op links heb je alleen Baldé en Valle. Cancelo toch maar kopen of toch een andere speler uitzoeken? Blijft dom dat Laporta een transfervrije Grimaldo liet lopen.

6 mei 2024 om 14:54

Onze ''dictator'' heeft tenminste de klasse die een president hoort uit te stralen.

Die kleuter van jullie, die meer bezig is met zijn Real Madrid obsessie dan met Barcelona, kan daar nog veel van leren.

Man man man, dat je daar blij mee kunt zijn.

6 mei 2024 om 15:44

@Unbelieble: heb je wel gelezen wat ik zei over die deals? En dan noem jij jezelf niet provocatief, ik doe mijn best om wat meer diepgang en nuance erin te brengen en dan kom jij af met zo'n reactie 😅
Maar soit, zoals ik zei: Barca hoeft voor mij niet de club te zijn met het meeste geld op haar rekening.

6 mei 2024 om 15:50

@Kaka2007: meeste dictators kenmerken zich door klasse en charisma, dat is een feit. Ik vind ook dat Laporta moet afvallen en beter zijn best moet doen om er representatief uit te zien. Maar als clubvoorzitter is hij voor Barca top, zie niet in welke obsessie hij heeft met Real. Het zijn de Realfans die een obsessie hebben met Laporta en constant ongegundeerd bashen op hem. Het was verder ook Perez met zijn SL obsessie die Laporta benaderde om dan een messteek in zijn rug te steken bij die fake Negreira hetze. Laporta voert een onafhankelijk beleid vanuit clubbelang.

6 mei 2024 om 16:19

Dus jij zat onder je steen die pakweg 8x dit seizoen dat Laporta uit het niets over Madrid begon te zeiken ipv over de situatie van zijn eigen club te spreken? Zoals toen hij een persbijeenkomst organiseerde om de Negreira zaak te bespreken en het enige wat ie deed was roepen over Franco en Madrid? Tja dan heeft discussieren gewoon geen zin met zo'n selectief geheugen.

6 mei 2024 om 16:35

@Pedri16: Als Darwin beter afwerkt is hij imo een monsterspits. Hij heeft snelheid, diepgang, kracht, een goed schot en is sterk met het hoofd. Technisch is hij zeker niet zo slecht. Hij is geen uiteraard geen balvirtuoos, maar hij bezit de vereiste basiskwaliteiten aan de bal om ook in de korte ruimtes een topspits te zijn (niet enkel op de counter). Een Eto'o en Suarez waren technisch ook niet top. Maar ik herhaal: dan moet hij echt beter afwerken. Ik zie hem iig graag komen mits een discountprijs 😆 (hopen dat Liverpool genoeg neemt met 60-70 miljoen)

Ik ben akkoord dat een linksbuiten wel voorrang heeft op Bernardo Silva. Ik bedoelde eerder dat ik niet zou twijfelen aan zijn komst indien een linksbuiten al binnen zou zijn. Voor die plek blijft Nico Williams de ideale (van de enigszins realistische en haalbare) opties. Dat Bernardo Silva 30 jaar is vind, vind ik juist goed. Een speler in zijn prime met ervaring voor slechts enkele jaartjes zoals ik zei, tot Lamine en Pedri meer rijp zijn. Dan zou de droomaankoop over enkele jaren Wirtz zijn om Bernardo Silva op te volgen als crack.

Grimaldo was zeker een gemiste kans, maar zoals ik eerder al aangaf was dat op het conto van Xavi die te veel macht kreeg van Laporta en niet zozeer Laporta's fout. Het was Xavi die het vertrek van Alba onderschatte en dacht dat Balde en Alonso genoeg opties waren. Ik was van mening dat ze vorige zomer Alonso al moesten laten gaan, en Grimaldo erbij moesten halen. Nu zou ik Miranda transfervrij wel overwegen als extra optie (als hij nog niet getekend heeft bij Ac Milan). Hij kent de club als kind van huis en het omvat geen risico om hem er terug bij te halen.

Maar voor de back posities zit het inderdaad wel goed verder, al zou ik Julian Araujo zeker bezig willen zien in de voorbereiding. Hij heeft voetballend en aanvallend meer het Barca profiel voor de rechtsback positie dan Kounde en mag ook zeker verdedigend niet onderschat worden dankzij zijn snelheid. Als hij het laat zien in de voorbereiding en je kan Kounde verkopen voor 60-70 miljoen zou ik dat ook overwegen zoals bij De Jong. En dan brengt Julian Araujo ineens die snelheid aan de rechterkant waar jij het over had.

6 mei 2024 om 17:13

@Real8: Als jij de ironische link niet kan zien tussen die fake Negreira hetze en die valse verontwaardiging die ermee gepaard ging toen terwijl het Franco verleden gewoon bedekt blijft en niet eens ooit onderzocht werd (al was het maar voor de bühne want de essentie is overduidelijk), dan snap jij het gewoon niet. Laporta heeft zich vaak ingehouden omdat Perez en hij verbonden waren voor dat onnozele SL gedoe. Maar als men dan een fake hetze start en Perez steekt een mes in de rug zoals een ordinaire capo, dan begrijp ik dat Laporta hierop alle registers opentrekt.

Jij bent net zoals Lierse1997 ook uit België toch? Franco is voor Catalunya wat Leopold was voor Congo bij wijze van spreken. Het verschil is wel dat De Croo en Filipke (in mindere mate) ten minste na zoveel decennia dit erkennen en niet negeren. In Spanje wordt het Franco verleden m.b.t. de sportieve sferen gewoon bedekt, genegeerd of zelfs ontkend. En als je de dupe bent geweest van zoiets zonder erkenning en rechtzetting, dan is het niet meer dan normaal dat er een vorm van activistische oppositie opduikt. Geloof mij, Laporta heeft zich tot die messteek altijd ingehouden, een Bart de Wever zou dit nooit gedaan hebben terwijl hij minder recht van spreken heeft aangezien Vlaanderen hoogstens de dupe is van "Waals profiteergedrag", maar niet van systematische onderdrukking.

En het feit dat Madridista's, ook hier, dit nog altijd niet (willen) inzien is voor mij veelzeggend. Perez is een typisch product van die oude Castilliaanse elite en hierarchie, het ons kent ons clubje met geniepige don-trekken, maar toch is Laporta de klootzak ondanks dat Perez de messteek in zijn rug gaf.

6 mei 2024 om 19:58

@FCBCruijffista, helemaal prima. Daarom ook dat zelfs meerde tegenstanders het aanblijven van Xavi toejuichen… omdat het zo geweldig gaat.Jij probeert hier de morele autoriteit te hebben door Real Madrid te bekritiseren, terwijl jij een club steunt die de hele selectie uitknijpt, de helft van de club in de uitverkoop heeft gedaan, en spelers die niet in jullie plannetjes passen pest en treitert. Dus je hebt echt geen recht van spreken als het gaat om dictatuur en rare voetbalpraktijken.Ik negeer je opmerking over de eerste termijn van Laporta niet, hoor. Maar eerlijk gezegd voegt dat niets toe. Laporta vergelijken met Perez is als appels met peren vergelijken. Perez heeft in die '20 jaar' meer Champions League-titels gewonnen dan Barça in haar hele geschiedenis (!!!)... en hij is onderweg naar nummer 7. De blessures zijn helemaal niet toevallig. Ook Ansu en Gavi speelden op jonge leeftijd bijna alle wedstrijden. Maar ik heb het gevoel dat je alles bekijkt door het roze brilletje van Laporta, dus een inhoudelijke discussie heeft dan weinig zin. Ook bijvoorbeeld over het punt van de stadionrenovatie… geen normale verstandige financiële instelling wilde jullie 1,5 miljard lenen en uiteindelijk via een constructie toch 20 investeerders gevonden die wel van gokken houden… nou dat is ook een dealtje hoor. Maar nogmaals, ik hoop echt van harte dat Laporta 20 jaar lang president van de club blijft, en dat meen ik oprecht. Geen greintje sarcasme. Ik hoop ook dat jij een socio bent met stemrecht en op hem blijft stemmen! Alvast hartelijk dank namens alle Madridistas

7 mei 2024 om 01:48

@Unbeliebeble: Er is niets immoreel aan aandelen van de club (tijdelijk) verkopen, nota bene na een referendum onder de clubleden. Transparanter kan niet. Het is ongelofelijk dat dit haast wordt geframed als iets schandelijk. Het zijn beleidskeuzes, je kan voor of tegen zijn zoals bij alle andere beleidskwesties en de socio's waren duidelijk voor et c'est ca.

Er zijn verder geen spelers weggepest of uitgeknepen, een zoveelste mediahetze. Elke club probeert haar overbodige spelers van de hand te doen, maar zolang dat volgens de regels gebeurt is ook hier niet immoreel aan, idem voor onderhandelingen inzake herstructureren van het salarishuis. We hebben geen toestanden gezien a la Bale in de tribune of iets dergelijks.

En als jij zelf Laporta wil vergelijken met Perez, dan is de eerste ambt van Laporta zeker en vast wel relevant haha. Nogmaals, Perez muisde er gewoon tussenuit toen Laporta zijn successen vierde met goed beleid. In 10 jaar tijd heeft Laporta een soortgelijk palmares als Perez over 20 jaar tijd. Onder Laporta speelde het beste team aller tijden met voor velen het mooiste voetbal ooit en o.a. een unieke, historische treble en sixtuple. Barcafans zijn trots op hun palmares, voetbalfilosofie en integriteit. De club heeft haar successen zelfstandig opgebouwd ondanks obstakels en kan terugblikken op een propere lei ipv een dubieus, bevooroordeeld verleden...

En jouw hardnekkige onzinnigheden over die blessures (Gavi blesseerde zich bij de nationale ploeg die het advies van de club negeerde bv.) en het Espai Project (dat juist vele geinteresseerden had, als Laporta niet zo koppig was tegen Arabisch geld was) verraden dat je verder geen kennis van zaken hebt over Barca nieuws en feiten.

7 mei 2024 om 09:30

@fcbcruijffista
Een team vergelijken dat bestond uit pareltjes van eigen bodem en het toeval van een gouden selectie toeschrijven aan Laporta. Zelfs of misschien beter gezegd ondanks die gouden selectie, die te boek staat als een van de beste in de voetbalgeschiedenis, lukte het Laporta maar 2 keer om de Champions League-titel te veroveren. Als het alleen aan de genialiteit van Laporta lag, waarom lukt het hem dan nu niet? Waarom neemt hij keer op keer twijfelachtige beslissingen? Dat de socios voor een bepaalde beleidskeuze stemmen, betekent niet automatisch dat die keuze verstandig of verantwoord is in het algemeen. Het geeft alleen aan dat de regels van de club worden gerespecteerd. Je doet alsof Laporta uit eigen initiatief transparantie heeft gebracht. Dat is iets wat statutair bij Barca is geregeld, dus heb niet de illusie dat Laporta uit eigen beweging die transparantie biedt.

Overigens kwam die voetbalfilosofie en dat succes door een gelukkige samenloop van omstandigheden: een gouden selectie en een trainer die het tiki-taka voetbal nieuw leven inblies (dat mag best op het conto van Pep worden geschreven, want hij neemt die filosofie mee naar elk team waar hij sinds Barca coacht). Voor velen was Barca een 'mooie' club... maar het punt is, zelfs onder de Barca fans (je moet wel ziende blind zijn om die reacties op Voetbalzone niet dagelijks te lezen), dat de club sinds de komst van Laporta enorm aan aanzien heeft verloren. Dat je ontkent dat spelers worden gepest en getreiterd, zegt overigens ook genoeg. Dat Yamal nagenoeg alles speelt is zeker ook de schuld van het nationale elftal. Ik moet je nageven dat jij qua karakter veel weg hebt van Laporta (altijd wijzen naar externe factoren en nooit de verantwoordelijkheid nemen). Zeg nu eerlijk ben jij niet gewoon Laporta die even snel een cursusje Nederlands heeft gevolgd?

Ik val in herhaling, maar om even een barst te maken in je Laporta-roze bril:

Aantal Champions League-titels:
- Laporta: 2x (met een gouden selectie)
- In de hele clubgeschiedenis van je club: 5x
- Perez in zijn 20 jaar als voorzitter (waarvan hij er alleen al 5 in de laatste 9 jaar heeft gewonnen, net zoveel als je club dus): 6 en hij is onderweg naar nummer 7!!!
Aangezien je hier loopt te pronken met de treble die je club heeft gewonnen: probeer nu maar eens de met afstand moeilijkste competitie twee keer achter elkaar te winnen. Misschien kunnen jullie dan proberen het record van Perez te evenaren (3x). Of probeer de CL uberhaupt weer eens een keertje te winnen... of beter gezegd probeer een keer een finale te halen, laten we daar beginnen

Maar ja hoor, Laporta is het genie onder de clubpresidenten.

7 mei 2024 om 14:11

Je bevestigt andermaal je onwetendheid en kortzichtigheid, waarom zoek je niet eerst wat op als je zelf niet genoeg info hebt ipv zoveel onzinnigheden en zaken door elkaar te halen?

1) Allereerst heb ik Laporta nergens een genie genoemd, elke Barcfan weet dat de grondlegger voor de successen Johan Cruijff was. Mss dat mijn profielnaam niet duidelijk genoeg was. Laporta is wel de enigste consequente Cruijffista voorzitter met verstand van de Barca filosofie en weet zodoende wrlke richting hij uit moet gaan. Daarom ben ik pro-Laporta, omdat het meerendeel van de andere ex-voorzitters zoals Gaspart, Rosell en Bartomeu deze lijn niet volgen (eerder Nunista's) en er helemaal geen verstand van hebben. Laporta is geen voetbalgenie, maar weet tenminste wel dat Cruijff dit was en is zo slim om die lijn dan wel te volgen.

2) Ik heb nergens dat gouden team toegeschreven aan Laporta, maar het gaat erom dat je de simpele zaken wel goed uitvoert. "Simpel voetballen is het moeilijkste wat er is" en dit geldt ook in beleidstechnische zin. In die tijden hoorde je net zoals vandaag onzincliché's dat kleine spelers zonder kracht niet meekonden op het hoogste niveau, dat fysiek doorslaggevend was, etc...vele clubvoorzitters hebben hun voetbal en jeugdbeleid dan ook op die foute uitgangspunt gebaseerd, maar Laporta niet, die volgde en voerde de Cruijff principes uit en stelde ook de juiste TD aan met Txiki (uiteraard op voorspraak van JC) die de eigen talenten aanvulde met gerichte aankopen zoals Ronaldinho, Marquez, Eto'o, Deco, Abidal, Alves, ...dus we zien onder Laporta's beleid een duidelijke lijn van eigen jeugd en gerichte aankopen en specifieke coaches en TD uit de "Cruijff-stal" (Txiki, Rijkaard en Laporta). Dit hebben alle andere Barca voorzitters nagelaten en zelfs verpest. Dit is dus niet zomaar een "gelukkige samenloop" van omstandigheden, maar beleid op basis van een heldere visie. Natuurlijk ga je niet elke generatie een Xavi en Iniesta ontwikkelen, maar het feit dat er ook nog een Cesc en Thiago rondliepen bewijst dat dit geen louter "toeval" was.

3) Ja obviously is dat statutair bepaald, maar toch zijn er (zeker in Spanje) genoeg voorzitters die hun laars hieraan lappen, maar Laporta niet. Bovendien zal de toekomst nog moeten uitwijzen of die keuze verstandig was of niet, heb jij soms een glazen bol? Ik heb reeds uitgelegd dat Barca als ledenclub sowieso niet de maximale winstcijfers nastreeft noch kampioen wil zijn in het om het meeste oppotten van geld in de clubrekeningen.

4) Laporta was van 2003 tot 2010 voorzitter en domineerde in Spanje en Europees, met het mooiste voetbal ooit. Als diezelfde statuten toelieten dat hij nog een termijn kon aanblijven, dan was Pep waarschijnlijk ook gebleven als coach en had de Cruijff filosofie onder Laporta voortgezet kunnen worden. Maar een nieuwe temijn mocht toen niet, dit wisr jij waarschijnlijk niet eens, maar toch zoveel onzin blijven verkondigen. Ga jij bovendien die 2 andere CL's in 2011 en 2015 toeschrijven aan Rosell en Bartomeu, de wanbeleiders die juist alles hebben kapotgemaakt? Voor elke Barcafan boven 25 jaar hebben zij duidelijk de vruchten geplukt van Laporta's beleid en zijn die 2 andere CL's en treble gewoon op het conto van Laporta (dus 4 ipv 2 zelfs). Dat sommige van de nieuwe generatie Barcafans geen Laporta fan zijn, komt omdat ze deze geschiedenis en zijn aandeel niet in diepte kennen. Spreek Barcakenners zoals o.a. Almogaver en Guaporta hierover aan en zij zullen hetzelfde zeggen als ik.

5) Barca moet niets proberen.
Haar palmares, unieke identiteit en voetbalfilosofie en propere geschiedenis spreken voor zich itt een dubieus verleden. Proberen jullie maar de wereld te veroveren met 2 Treble's en ultradominant voetbal dat het merendeel van de voetbalharten heeft veroverd en echt een eigen brand heeft ontwikkeld, van het JC totaalvoetbal naar Pep tiki taka. Ik meen oprecht als ik in niets zou willen ruilen met jouw club hoor, ieder zijn mening, maar je moet echt niet proberen Barca onderuit te halen want dat is even lachwekkend als ongeloofwaardig.

6) Wat hebben Lamine zijn speelminuten te maken met Laporta's beleid. Laporta volgt nogmaals de Cruijff filosofie en Cruijff was heel stellig daarin: een voorzitter hoort niet in de kleedkamer zich te moeien met de sportieve beslissingen. Mij gaat het om het grotere plaatje dat blessures soms pech zijn en soms onderdeel van een proces. Ik heb je ook hier voorbeelden gegeven van Messi en Iniesta, die onder dezelfde Laporta's era speelden maar met Rijkaard als coach die hen veel minder minuten gaf, maar toch doorgingen zij ook een periode met wat blessures. Dat is dus pech. Laporta heeft in elk geval geen aandeel in de hoeveelheid speelminuten, in de sfeer waarin hij bepalend is kan hij hoogstens een andere omkadering voorstellen op vlak van fysio en medical team en die wijziging gaat nu ook gebeuren nu dat Xavi dit heeft ingezien.

Hoezo is verhuur geen optie?! Lijkt me juist de beste optie.

6 mei 2024 om 10:47

Omdat Barcelona historisch gezien zelden tot nooit een speler succesvol verhuurd. Althans, wel succesvol, maar meer zodat ze het seizoen erop verkocht kunnen worden. Niet om ze zelf weer op te stellen.

Hij is nog maar net 19, komt bij 1 van de grootste clubs ter wereld en wil nu al klagen? Ik zou hem op de fiets wegbrengen, zegt namelijk al veel over zijn mentaliteit. En dan maakt zijn zaakwaarnemer de vergelijking met Vini. Vini kon niet afmaken, maar het talent was zichtbaar. Niet dat Vitor geen talent heeft maar zeker niet van het zelfde niveau als Vini. Kom nou

Barcelona en aankopen zijn de laatste jaren zo’n slecht verhaal. Waarom koop je die gast als je financieel als slecht staat. En dan haal je hem ook nog eerder dan gepland. En gebruik je hem amper. Bizar eigenlijk.

Zwaar ontevreden? Lijkt wel straattaal hier.

Hoe langer ik Barca zie aanmodderen he meer angst ik heb voor het afscheid van Perez. Die zit toch ook al tegen de 80 aan en wat komt daarna? De gemiddelde socio bij Madrid is heus niet verstandiger of minder vatbaar voor populisme dan zijn Catalaanse tegenhanger. Perez is namelijk ook op populistische uitspraken verkozendestijds bij zijn eerste termijn: "Ik haal Figo en anders betaal ik al jullie seizoenskaarten terug." Het enige verschil is dat hij itt 'laporka' zijn woord hield maar dat konden de socio's niet weten op voorhand.

Bij Barca slaagt men er al 15 jaar niet in een goede voorzitter te verkiezen. In het begin was dat niet meteen een probleem vanwege de gouden generatie maar nu voelt men toch de gevolgen. Bij Madrid was het onder Calderon ook niet veel soeps. Gelukkig doet Perez er nu alles aan om Madrid in de optimale sportieve en financiele staat achter te laten maar dat koopt je ook slechts 1 of max 2 termijnen de tijd om een misser te slaan wat betreft het verkiezen van een voorzitter.

6 mei 2024 om 13:59

Nu zeg je me wat. De dag dat Perez besluit met pensioen te gaan, wordt een zwarte dag voor de club. Ik zou oprecht niet kunnen bedenken wie de leegte die hij zou achterlaten kan opvullen. Ik ben vaak kritisch op Perez geweest maar heb de afgelopen jaren geleerd om zijn visie en het feit dat hij het clubbelang letterlijk boven alles zet leren waarderen. De man is een genie, alleen al om zijn transferbeleid.

Pfff... het zit er aan te komen, maar ik wil hier niet eens aan denken.

6 mei 2024 om 15:09

Perez zal het stokje waarschijnlijk in juni volgend jaar overdragen. Ik denk en hoop dat Emilio Butragueno het dan overneemt. Dat is een van de grootste steunpilaren van het beleid van Perez en zijn voornaamste pupil.

6 mei 2024 om 14:04

Laporta was in zijn eerste presidentschap zeer succesvol, maar achteraf had dit meer te maken met Cruijff en Guardiola. Zonder eerstgenoemde zien we een heel andere Laporta die soms meer is voor zijn eigen imago dan voor de club. Perez daarentegen is ondertussen misschien wel de meest succesvolle president ooit. Financieel en sportief gezien geweldig en hij houd zich bijna altijd op de achtergrond.

6 mei 2024 om 16:02

Zeker door Cruijff, maar Pep niet hoor. Is wel de op 1 na beste coach aller tijden voor Barca, maar het beleid van Laporta stond op zichzelf. En dat beleid was succesvol ongeacht Pep zijn inbreng.
Het 2de ambt van Laporta nu verloopt idd moeizamer zonder Johan Cruijff.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren