voetbalzone

Dury: ‘Ik moet mijn voorganger Preud’homme feliciteren’

Erik van Dam11 jun 2010, 08:02
Laatst bijgewerkt: 11 jun 2010, 08:02
Advertentie

Francky Dury is dankbaar dat hij de kans heeft gekregen bij AA Gent aan de slag te gaan. De 52-jarige coach was de voorbije zestien jaar trainer van Zulte-Waregem en leidde de club van de laagste naar de hoogste regionen, totdat Gent hem vroeg om de naar FC Twente vertrokken Michel Preud’homme op te volgen. “Dit is een beloning voor mijn harde werk”, zegt Dury nu hij officieel de stap heeft gezet naar De Buffalo’s.

Het contact tussen Gent en Dury ontstond zo’n twee dagen voordat Preud’homme werd benoemd in Enschede. “Ik kreeg telefoon van mijn voorzitter. Ik heb een probleem, zei die. Ik dacht dat het over een speler ging, maar het ging over Gent dat me wilde. Diezelfde dag had ik al een eerste keer contact. Het voelde meteen goed en we waren er bijna meteen uit.”

Dury voelde dat de tijd rijp was om Zulte-Waregem te verlaten voor een nieuwe uitdaging. “Het was de juiste aanbieding op het juiste moment. Ik verlaat Zulte Waregem ook op een goed moment: de club werd zesde en er staat daar iets waar ze mee verder kunnen. Bij Zulte Waregem was Gent ons voorbeeld. Vorig jaar zei ik al dat Gent een titelkandidaat was. Alleen een superieur Anderlecht hield hen tegen. Het is een ploeg met veel mogelijkheden.”

“Een ploeg in opbouw ook. Bovendien is er met deze club de kans om straks in Europa te spelen. Dat gaf de doorslag.” Het ligt in de lijn der verwachting dat Dury geen rigoureuze veranderingen doorvoert in Gent, nu Preud’homme er vertrokken is. “Ik moet mijn voorganger Michel Preud'homme feliciteren. Dat heb ik ook al gedaan en ik kreeg een mooi compliment terug. Zijn aanpak verschilt niet veel van de mijne. Uiteraard ga ik mijn accenten proberen te leggen in de structuur en het spel. Maar ik krijg een fantastische spelersgroep.”

Bezig met laden …