voetbalzone

Dury overweegt om psycholoog bij selectie Gent te betrekken

Bart Kruyt21 sep 2010, 09:47
Laatst bijgewerkt: 21 sep 2010, 09:47
Advertentie

Francky Dury overweegt om een sportpsycholoog bij zijn selectie te halen. De coach van AA Gent merkte tijdens de wedstrijd tegen Zulte-Waregem dat enkele spelers met frustraties over het veld liepen en vindt dat dit snel moet stoppen. Een psycholoog kan daarbij helpen, meent Dury in gesprek met Het Laatste Nieuws.

Elimane Coulibaly legde bij de 5-3 overwinning op Zulte zijn wijsvinger op zijn mond na een gemaakt doelpunt en Yassine El Ghanassy en Marko Suler raakten op het veld even met elkaar in de clinch. “Die kleine irritaties moeten we vermijden", vindt Dury. "Emotionele vermoeidheid zorgt ervoor dat je niet 100% kunt presteren. Een topsporter moet mentaal ook top zijn."

"Als je voor een topclub speelt, moet je met emoties kunnen omgaan. De geesten moeten rustiger worden", vervolgt Dury, die ook vindt dat alle spelers de fans altijd moeten bedanken na een wedstrijd. Gent staat op een gedeelde derde plek in de Belgische Jupiler Pro League, met drie punten minder dan koploper Racing Genk.

Bezig met laden …