voetbalzone

Dury verlaat Zulte na zestien jaar en wordt opvolger Preud'homme

Daniel Cabot Kerkdijk10 jun 2010, 12:32
Laatst bijgewerkt: 10 jun 2010, 12:32
Advertentie

Francky Dury is de nieuwe hoofdtrainer van AA Gent, zo maakt de Belgische club donderdag bekend. De oefenmeester komt over van Zulte-Waregem en heeft een contract voor drie jaar ondertekend. Dury maakt de overstap van Zulte Waregem. Dury volgt de naar FC Twente vertrokken Michel Preud'homme op.

Al meteen na het vertrek van Preud'homme klonk de naam van Dury als belangrijkste kandidaat, maar pas vandaag werd de deal afgerond. Dury (52) was sinds 1994 coach van Zultse, dat in 2001 Zulte-Waregem werd. Hij bracht de club van vierde klasse naar eerste en won de beker in 2006 in zijn debuutseizoen op het hoogste niveau. Dat succes leverde hem de titel Coach van het Jaar op.

In 2009 was hij ook even assistent van de Rode Duivels onder Frank Vercauteren. Niet alleen voor Dury, maar ook voor Zulte breekt er een nieuwe periode aan. Liefst zestien jaar werkten beide partijen samen. Zulte wenst haar coach het allerbeste. "De club wil Francky Dury van harte bedanken voor zijn jarenlange trouw en onvoorwaardelijke inzet en wenst hem veel succes bij de uitdaging die hem te wachten staat", staat in een communiqué.

Bezig met laden …