voetbalzone

Dusan Tadic: ‘Ze hebben zich bij mijn agent gemeld en een bod gedaan’

Yanick Vos07 jul 2021, 07:16
Laatst bijgewerkt: 07 jul 2021, 07:16
Advertentie

Dusan Tadic sluit een vertrek bij Ajax uit. De Servische aanvoerder van de Amsterdammers werd de afgelopen dagen in verband gebracht met AC Milan, maar ziet een overstap niet zitten. “Ik speel bij mijn droomclub”, zo laat de aanvaller dinsdagavond weten in gesprek met De Telegraaf.

Directeur voetbalzaken Marc Overmars liet al weten dat Tadic niet te koop is en die boodschap herhaalde Ajax-trainer Erik ten Hag dinsdagavond. “Tadic gaat niet, die blijft hier”, zei hij dinsdagavond voorafgaand aan het oefenduel met Quick’20 (1-1) tegenover ESPN. Tadic, die na 45 minuten spelen gewisseld werd bij een 0-1 voorsprong, liet vervolgens tegenover de aanwezige media weten dat hij ook niet van plan is om te vertrekken uit Amsterdam.

Tadic bevestigt tegenover de krant dat de interesse van AC Milan serieus was. “Ze hebben zich bij mijn agent (Milos Malenovic, red.) gemeld en een bod gedaan. Dat vind ik mooi, omdat er respect uitspreekt”, aldus de 32-jarige aanvaller. “Het is een geweldige club, die net als Ajax een geweldige historie heeft. Maar Ajax is mijn club en ik wil me op het voetbal focussen.”

Dat hij niet de overstap maakt naar het San Siro leidt niet tot teleurstelling bij Tadic. “Nee, nee, nee. Hoe kan ik teleurgesteld zijn als ik voor mijn droomclub speel? Ik ben er trots op dat ik dit shirtje aan heb”, vertelde hij, wijzend naar het Ajax-logo. “Ik hoop dat de jonge spelers in de selectie ook beseffen hoe groot en mooi Ajax is. Het is niet voor niets dat ik hier al sinds jongs af aan van droom.”

"We zijn drie jaar geleden met iets moois begonnen en Dusan is veel te belangrijk. Hij is bij Ajax het cement tussen de bouwstenen", zei Overmars afgelopen weekend al tegen De Telegraaf. De multifunctionele aanvaller maakte in 2018 de overstap van Southampton naar Ajax. In 149 officiële wedstrijden voor scoorde Tadic 76 keer en was hij goed voor 70 assists.

Bezig met laden …