voetbalzone

‘Duurste aankoop ooit van Fulham vertrekt na 153 minuten naar Italië’

Erik van Dam12 mei 2014, 13:18
Laatst bijgewerkt: 12 mei 2014, 13:18
Advertentie

Het stroeve huwelijk tussen Fulham en Konstantinos 'Kostas' Mitroglou lijkt snel ten einde te komen. Diverse Italiaanse media berichten maandag dat de Griekse aanvaller binnen enkele weken aan de slag zal gaan bij Napoli. Daar moet hij de concurrentiestrijd aangaan met Gonzalo Higuaín en Goran Pandev. Als de deal werkelijk doorgaat, is een zeer merkwaardige samenwerking al na een paar maanden ten einde.

voetbalzone

Om alles goed op een rijtje te zetten is het van belang eerst terug te gaan naar november 2013. Toen besloot Fulham dat René Meulensteen de technische staf van toenmalig trainer Martin Jol moest versterken, als extra baken van kennis en ervaring. Drie weken later vloog Jol de laan uit en werd Meulensteen voor de groep gezet: hij moest het moeizame seizoen 2013/14 afmaken als hoofdcoach.

Op 4 december zat Meulensteen voor het eerst op de bank en in januari kwam de kans Fulham te voorzien van vers bloed. Op de slotdag van de winterse transfermarkt kreeg Meulensteen groen licht voor de komst van de toen 25-jarige Mitroglou, die bij Olympiacos Piraeus erg goed bezig was: in 36 wedstrijden had hij 25 keer gescoord voor de Grieken. Mitroglou werd voor een recordsom van 14,7 miljoen euro binnengehaald.

Hij tekende voor liefst vierenhalf jaar en debuteerde drie weken later. Op dat moment was Meulensteen al op straat gezet door the Cottagers en ter opvolging was Felix Magath aangetrokken. Die zag het eigenlijk geen moment zitten in de dure Griek en gebruikte hem slechts drie keer in de resterende maanden van het seizoen. Al met al speelde Mitroglou slechts 153 minuten mee in de Premier League: scoren lukte hem in die tijd niet. Vorig weekend degradeerde de Londense club na een 4-1 nederlaag bij Stoke City.

Bezig met laden …