voetbalzone

Duurste verdediger aller tijden: ‘Ik ga niet over cijfers en getallen’

Gijs Freriks31 mei 2014, 08:45
Laatst bijgewerkt: 31 mei 2014, 08:45
Advertentie

Paris Saint-Germain en Chelsea maken op de eerste dag van de zomermarkt de transfer van David Luiz wereldkundig. De 27-jarige Braziliaan wordt met naar verluidt 49 miljoen euro de duurste verdediger aller tijden. “Dit is een nieuw, hoofdstuk, een nieuw project, een nieuw land en een nieuwe taal.”

voetbalzone

De international, die zich met Brazilië in Rio de Janeiro voorbereidt op het WK in eigen land, zegt tegen Engelse media erg blij te zijn dat hij naar de Ligue 1 vertrekt. “Ik was er`g gelukkig bij Chelsea, won titels, maar het einde van de cyclus nadert. Ik start een nieuwe in Parijs. Als alles is getekend, zal ik erg blij zijn.”

Luiz, die eerder voor Benfica uitkwam, maakt zich geen zorgen over zijn prijskaartje: “Ik ben niet degene die daarover beslist. Ik wil mijn best doen op het veld. Cijfers en getallen, daar ga ik niet over. Ik heb bij grote clubs in grote wereldsteden gespeeld, heb niets te klagen. Ik wil nu Parijs vertegenwoordigen en prijzen met de club pakken.” Luiz speelde meer dan tachtig competitiewedstrijden voor Chelsea.


Bezig met laden …