voetbalzone

Duurste verdediger ooit in Engeland op zoek naar eerherstel

Thijs Post23 jul 2015, 12:45
Laatst bijgewerkt: 23 jul 2015, 12:45
Advertentie

Manchester City nam Eliaquim Mangala voor circa 45 miljoen euro over van FC Porto en de Fransman werd daarmee de duurste verdediger ooit in het Engelse voetbal. Mangala kende echter een beroerd eerste seizoen bij Manchester City. In september speelde hij een dramatisch duel met Hull City en daarna kreeg hij het tempo van de Premier League maar niet onder de knie. De critici doken bovenop de mandekker, die op verbetering hoopt.

voetbalzone

“Ik heb vier weken rust genomen. Dat had ik echt nodig, want iedereen weet dat de Premier League voelt als een grote marathon”, laat Mangala weten aan de Engelse media. “De Premier League is lang, hard en intensief. Voordat je hard kunt werken, moet je goed uitrusten. De Premier League is in het echt compleet anders dan op televisie. Je bent er gewoon niet aan gewend.”

“Als verdediger moet je weten dat een spits nooit opgeeft. Hij blijft maar gaan, negentig minuten en langer, en dat is anders dan in andere landen. In Engeland heb je geen tijd om de bal te controleren. Je moet snel beslissingen nemen. Bovendien is er veel toegestaan, terwijl je soms denkt dat er sprake is van een overtreding. Je moet fysiek en mentaal top zijn om negentig minuten lang te kunnen strijden.”

“Dan heb ik het niet alleen over wedstrijden tegen topteams, dan heb ik het over alle tegenstanders. Ook bij een tegenstander als Burnley. Als je in andere landen tegen een degradatiekandidaat speelt, weet je al dat je gaat winnen.” Voor komend seizoen heeft Mangala in ieder geval vertrouwen. “Ik ben er nu aan gewend en ik ben er klaar voor. Ik ken de Premier League en ik weet wat mij te wachten staat.”

Bezig met laden …