Dwaze actie Alves ontsiert gezapig duel op Wembley

Robin Bruggeman02 jun 2016, 22:39
Laatst bijgewerkt: 02 jun 2016, 22:39

Engeland heeft donderdagavond met 1-0 gewonnen van Portugal, maar veel zullen the Three Lions niet zijn opgeschoten met deze zege. De thuisploeg speelde de hele tweede helft met een man meer na een bizarre overtreding van Bruno Alves op Harry Kane. Tot veel kansen leidde dit echter niet en de Engelsen slaagden er nauwelijks in gevaar te stichten voor het doel van Rui Patricio. Portugal leek in ondertal lang zonder kleerscheuren Wembley te verlaten, maar moest vijf minuten voor tijd toch het hoofd buigen na een kopbal van Chris Smalling.

/

Beide ploegen tastten elkaar in de beginfase van de wedstrijd vooral af en de eerste kans kwam pas na een dikke twintig minuten spelen. Wayne Rooney zag zijn schot, dat kracht miste, echter eenvoudig gepakt worden door Patricio. Het meest opmerkelijke moment van de eerste helft kwam zo’n tien minuten voor rust, toen Alves zijn noppen tegen het hoofd van Kane plantte en meteen mocht gaan douchen.

De thuisploeg drong na de rust wat meer aan en Eric Dier testte van een flinke afstand de reflexen van Patricio. Ondanks het numerieke overwicht slaagden de Engelsen er echter niet in grote kansen te creëren. In de laatste tien minuten kreeg het thuispubliek toch nog wat om voor te juichen: Daniel Sturridge stuurde eerst een venijnig schot voor het vijandelijke doel langs, voordat Smalling de ban brak. Raheem Sterling bracht een afgeslagen vrije trap opnieuw in, waarna de verdediger van Manchester United binnen kon koppen.