Dybala krijgt Old Trafford muisstil bij terugkeer Ronaldo

Demen Bulbul23 okt 2018, 22:52
Laatst bijgewerkt: 23 okt 2018, 22:52

Juventus heeft een reuzenstap gezet richting de knock-outfase van de Champions League. De Italiaanse grootmacht was dinsdagavond op Old Trafford een maatje te groot voor Manchester United en stapte dankzij een treffer van Paulo Dybala uiteindelijk met een minimale overwinning van het veld: 0-1. Het betekende voor Juventus de derde zege in drie groepsduels, waardoor de formatie van Massimiliano Allegri dicht bij het bereiken van de volgende ronde is. United blijft op vier punten uit drie duels steken in Groep H.

Cristiano Ronaldo liet zich bij zijn terugkeer op Old Trafford al snel gelden. De Portugese superster maakte een energie indruk in de openingsfase en stond na zeventien minuten voetballen aan de basis van de openingstreffer van Juventus. Ronaldo werd aan de rechterkant van het veld aan het werk gezet door João Cancelo en bracht de bal vervolgens gevaarlijk in de doelmond van United. Chris Smalling wist het duel daar niet te winnen van Juan Cuadrado, waarna Dybala van dichtbij binnen werkte: 0-1.

De voorsprong voor de Italianen was verdiend te noemen. United kwam er niet aan te pas en ontsnapte halverwege de eerste helft aan een grotere achterstand: na een combinatie met Ronaldo dwong Cancelo David de Gea tot een redding. Zeven minuten voor rust werd de doelman van United andermaal aan het werk gezet door de bezoekers. Ronaldo mikte een vrije trap van grote afstand tussen de palen, waarna De Gea een rebound moest weggeven aan Blaise Matuidi. Doordat de Franse middenvelder vervolgens ook op de vuisten van De Gea schoot, haalde United de rust uiteindelijk zonder verdere kleerschuren.

Vlak na de onderbreking was Ronaldo zelf dicht bij de 0-2. De vedette haalde verwoestend uit vanaf een meter of zestien, maar zijn schot werd vervolgens op weergaloze wijze uit de kruising geranseld door De Gea. Juventus haalde in het laatste halfuur enigszins de voet van het gaspedaal, waardoor United mocht blijven hopen op een resultaat. De ploeg van José Mourinho oogde aanvallend echter machteloos en zette Wojciech Szczesny nauwelijks aan het werk. Toch was United een kwartier voor tijd plots dicht bij de gelijkmaker.

Paul Pogba ontfutselde Rodrigo Bentancur de bal en nam vervolgens het doel van Szczesny onder vuur. Het schot van de middenvelder trof echter de paal, waardoor Juventus zijn voorsprong behield. Allegri besloot na de kans voor Pogba in te grijpen: Dybala werd naar de kant gehaald ten faveure van Federico Bernardeschi en even later moest Cuadrado plaatsmaken voor Andrea Barzagli. United probeerde de druk in de absolute slotfase nog wel even op te voeren, maar slaagde er uiteindelijk niet meer in een gelijkmaker te forceren.