Dybala neemt Juventus op sleeptouw en zorgt voor ommekeer

Daniel Cabot Kerkdijk15 okt 2016, 22:42
Laatst bijgewerkt: 15 okt 2016, 22:42

Juventus heeft zaterdagavond enigszins vertrouwen opgedaan richting het Champions League-duel met Olympique Lyon. Het team van Massimiliano Allegri zegevierde met minimaal verschil over Udinese, dat men Luigi Delneri een debuterende trainer op de bank had: 2-1. Paulo Dybala nam de doelpunten van de regerend landskampioen voor zijn rekening. Door de zege heeft Juventus 21 punten uit acht duels, vijf meer dan AS Roma.

/

Juventus had in de eerste helft moeite om kansen te creeëren. Het team van Allegri leed onnodig veel balverlies en zo ontstond ook de openingstreffer van de bezoekers. Na een pass van Patrice Evra ging de bal onder de voet van Hernanes door en kwam het leer terecht bij Jakub Jankto, die vanaf de rand van het strafschopgebied uithaalde. Gianluigi Buffon kon de inzet niet keren, al had hij zichtbaar meer kunnen doen.

De ploeg van Allegri ging op zoek naar de gelijkmaker en vooral Dybala liet zich gelden. Een inzet van Stephan Lichtsteiner in het zijnet was een voorbode van de gelijkmaker. Twee minuten voor rust schoot Dybala het leer uit een vrije trap in de bovenhoek en zodoende ging Juventus toch nog met een gelijke stand de rust in.

Zes minuten na de onderbreking verscheen de 2-1 op het scorebord, na een vermeende charge van Rodrigo De Paul op Alex Sandro. Dybala benutte de toegekende elfmetertrap en de voordelige marge bezorgde Juventus meer zelfvertrouwen. Hoewel het team van Allegri uitzicht had op een ruimere zege, kwam men toch niet tot meer treffers en was Buffon in de slotminuten belangrijk door een kopbal van Felipe onschadelijk te maken.