voetbalzone

'Dynamo is groter dan PSV, maar het is geen reuzenstap'

Bart Kruyt03 okt 2013, 15:40
Laatst bijgewerkt: 03 okt 2013, 15:40
Advertentie

Het was zijn wens om naar Engeland te vertrekken, maar Jeremain Lens kreeg geen (goede) aanbieding van een club uit de Premier League en besloot daarom om een kijkje te nemen bij Dynamo Kiev. De aanvaller werd al snel overtuigd door de club uit Oekraïne en ging voor ongeveer negen miljoen euro weg bij PSV. In Kiev hoopt Lens alsnog op te vallen bij clubs uit Engeland.

/

De 25-jarige Amsterdammer speelde tot dusver 11 competitiewedstrijden voor Dynamo, waarvan 4 als invaller. Hij is tevreden in Oekraïne, maar wil er niet tot het einde van zijn loopbaan blijven. "Ik vind Kiev groter dan PSV, maar ik heb geen reuzenstap gemaakt", zegt Lens in ELF Voetbal. "Een tussenstap, zo zie ik het gewoon. En hierna hoop ik een nieuwe stap te kunnen maken."

Lens speelde drie jaar lang bij PSV en slaagde er niet in om kampioen te worden met de Eindhovenaren. Zijn periode in het Philips Stadion werd daardoor 'niet wat hij ervan had verwacht': "Uiteindelijk heb ik de doelstelling voor mezelf moeten bijstellen en besloot ik afgelopen zomer dan maar zonder een prijs afscheid te nemen", zegt Lens, die bij Dynamo een contract voor vier jaar tekende.

Bezig met laden …