voetbalzone

Dynamo Kiev hengelt voormalig Ajax-doelwit voor miljoenen binnen

Erik van Dam07 jul 2011, 16:17
Laatst bijgewerkt: 07 jul 2011, 16:17
Advertentie

Dynamo Kiev heeft de transfer van Ideye Brown officieel afgerond. De Nigeriaan komt voor acht miljoen euro over van het Franse Sochaux en heeft een vijfjarig contract getekend bij de dertienvoudig kampioen van Oekraïne. Na Lukman Haruna is Brown de tweede versterking deze zomer voor de ploeg van Yuri Semin.

/

“Dynamo Kiev is een beroemde club in Europa met veel goede spelers”, aldus de 22-jarige spits. “Ik weet dat Dynamo altijd in de UEFA Champions- of Europa League spelt. Het is één van de redenen waarom ik voor Dynamo heb gekozen. Nu kan ik zeggen dat ik snel aan de slag wil. Ik kan de verwachtingen overtreffen.” Voor Sochaux maakte hij zeventien competitietreffers in 52 wedstrijden.

Eerder speelde de enkelvoudig international voor Xamax Neuchâtel en Ocean Boys en Bayelsa United in zijn vaderland. Voordat Brown voor vier miljoen euro door Xamax naar Zwitserland werd gehaald, was hij op proef bij Willem II. De Tilburgse club testte de atletische aanvaller echter af, waarna hij naar Xamax vertrok. Ook Ajax had interesse in Brown, maar die besloot uiteindelijk toch in te gaan op de avances van Dynamo.

Bezig met laden …