Dynamo Kiev kent slechte generale repetitie voor treffen met Ajax

Bart Kruyt14 aug 2010, 21:31
Laatst bijgewerkt: 14 aug 2010, 21:31

Ajax speelde zaterdagavond niet groots, maar wist in ieder geval te winnen van Vitesse. Dynamo Kiev kende een veel mindere generale repetitie voor de wedstrijd van aankomende dinsdag: Vorskla-Naftohaz bleek te sterk te zijn. Vorskla, dat voor zaterdagavond evenveel punten had als Dynamo, won in eigen huis met 3-1.

Alle doelpunten vielen in de tweede helft. Vasili Sachko zette Vorskla kort na rust op voorsprong, maar door een doelpunt van Leandro Almeida kwam Dinamo weer op gelijke hoogte. De jacht op een winnende treffer werd geopend, maar in plaats daarvan ging Dynamo kopje onder. Oleg Krasnopyorov en Roman Bezus maakten er 3-1 van.

Door de overwinning op Dynamo, en de nederlaag van lijstaanvoerder Dnipro Dnipropetrovsk, stijgt Vorskla naar de eerste plek van de ranglijst. Dynamo blijft vierde en treedt aankomende dinsdag eerst op als gastheer voor Ajax, waarna het een week later in het kader van de voorronde van de Champions League naar Amsterdam moet.