voetbalzone

Dynamo Kiev maakt Europa League en titelrace af met nieuwe coach

Erik van Dam22 dec 2010, 17:23
Laatst bijgewerkt: 22 dec 2010, 17:23
Advertentie

Dynamo Kiev heeft woensdag een nieuwe trainer gevonden. De nummer twee van Oekraïne nam begin oktober afscheid van coach Valery Gazzaev, die er de brui aan gaf nadat zijn club in de Europa League verrassend verloor van Sheriff Tiraspol. Na dik twee maanden is zijn opvolger aangesteld: Yuri Semin, die in het seizoen 2008/09 ook al bij Bilo-Syni werkzaam was.

Semin werd eind vorige maand ontslagen bij Lokomotiv Moskou, nadat de Russen slechts als vijfde eindigden in de competitie. Semin was bij die club bezig aan zijn tweede periode; eerder was hij er trainer van 1986 tot 1990 en van 1992 tot 2005. Nu keert hij terug op een bekend nest. In zijn laatste seizoen in Oekraïne bracht hij de titel naar Dynamo en dat zal ook nu weer het doel zijn.

De achterstand van Dynamo, dat in de groepsfase van de Europa League te sterk was voor AZ, op Shakhtar Donetsk bedraagt echter twaalf punten. Met nog elf wedstrijden voor de boeg is het niet onmogelijk, maar wel een zware klus om de rivaal nog van de titel af te houden. In Europees verband wacht een dubbele confrontatie met Besiktas.

Bezig met laden …