Dynamo Kiev waarschuwt AZ door liefst negen keer te scoren

Bart Kruyt31 okt 2010, 15:53
Laatst bijgewerkt: 31 okt 2010, 15:53

AZ kan haar borst natmaken voor de uitwedstrijd tegen Dynamo Kiev, aankomende donderdag in de Europa League. De Oekraïners tankten zondag aan het zelfvertrouwen in de thuiswedstrijd tegen Illichivets, door met liefst 9-0 te winnen. Artem Milevsky was de meest trefzeker speler bij de thuisploeg: hij maakte vier van de negen doelpunten.

Illichivets had voor aanvang van het treffen in Kiev al de meest gepasseerde verdediging van de competitie en dat zal na zondag nog wel even zo blijven. Zes van de negen treffers werden gemaakt in de eerste helft, door Andriy Yarmolenko, Oleg Gusev, Milevsky (3) en Artem Savin. Laatstgenoemde was vijf minuten voor rust zo ongelukkig om een eigen goal te maken.

Een kwartier na rust maakte Milevsky zijn vierde van de middag, waarna ook Guilherme en Danilo Silva nog scoorden. De supporters hoopten op de dubbele cijfers, maar dat leed bleef Illichivets ondanks aandringen van de thuisploeg bespaard. Dynamo heeft na de monsterzege nog vijf punten minder dan lijstaanvoerder Shakhtar Donetsk.