voetbalzone

Dynamo wint in Barysaw en gaat met BATE naar knock-outfase

Erik van Dam02 dec 2010, 21:54
Laatst bijgewerkt: 02 dec 2010, 21:54
Advertentie

Dynamo Kiev heeft zich in navolging toegang verschaft tot de knock-outfase van de Europa League. De Oekraïense club werd uit de Champions League gehouden door Ajax, maar rekende op een iets lager niveau wél af met andere tegenstand uit Nederland. Door met 4-1 te winnen bij het reeds gekwalificeerde BATE Borisov liet het AZ kansloos op overwintering. Dynamo en de Wit-Russen komen beiden op tien punten en vervolgen hun missie richting Europees succes.

/

BATE trad absoluut niet met een tweede keus aan, ook al was plaatsing reeds een feit. Dynamo opereerde simpelweg feller en wist dat het bij een overwinning AZ en Sheriff Tiraspol definitief van zich af zou schudden. Met die overtuiging marcheerde het veelvuldig richting het doel van Aleksandr Gutor. Na zestien minuten opende Ognjen Vukojevic de score, nadat een vrije trap in de muur van BATE kwam. De middenvelder was er vlot bij en schoof de bal in de linkerhoek beheerst binnen.

Kort voor de rust voerde Andriy Yarmolenko de tussenstand verder op, door goed voor zijn man te komen en een pass vanaf rechts dwars door het midden te verzilveren. Oleg Gusev maakte vervolgens een einde aan het laatste restje spanning door vroeg in de tweede helft Dynamo's derde doelpunt van de avond aan te laten tekenen vanaf elf meter, nadat hij zelf werd getackled. Voor de Oekraïens international was het pas zijn eerste treffer in de Europa League, nadat hij in augustus thuis had gescoord tegen Ajax in de Champions League-voorronde. Artem Milevskiy schreef met de 0-4 nog het slotakkoord namens Dynamo op zijn naam door recht door het midden te scoren, waarna BATE een laatste speldenprikje uitdeelde via een rake afstandspoging van Pavel Nekhaychik.

Bezig met laden …