Dzeko gidst Manchester City, Tottenham wint pas na penalty's

Bart Kruyt30 okt 2013, 22:37
Laatst bijgewerkt: 30 okt 2013, 22:37

Newcastle United en Hull City zijn er niet in geslaagd om te stunten tegen Manchester City en Tottenham Hotspur. Beide ploegen wisten wel een verlenging uit het vuur te slepen, en Hull zelfs een strafschoppenreeks, maar toch bekerden de favorieten door in de Capital One Cup. Manchester City won in de verlenging met 0-2 van Newcastle, dankzij goals van Álvaro Negredo en Edin Dzeko, en Tottenham nam na een 2-2 gelijkspel de penalty's beter dan Hull City: 8-7. In de reguliere speeltijd had Gylfi Sigurdsson de score overigens nog geopend met een geweldig doelpunt.

/

Newcastle United - Manchester City 0-2
Newcastle United scoorde wel in de eerste helft tegen Manchester City, maar toch gingen beide ploegen met 0-0 de rust in: het doelpunt van Shola Ameobi na een halfuur spelen werd immers afgekeurd wegens buitenspel. Een voorsprong van Newcastle bij rust was wel verdiend geweest, want in een toch tegenvallende eerste helft hadden the Magpies het meest laten zien. Vurnon Anita (die net als Tim Krul een basisplaats had) kreeg ook nog een goede kans, maar het schot van de middenvelder ging net naast. De beste kans voor City was in de openingsfase op naam van Stevan Jovetic gekomen, maar hij stond volgens de grensrechter buitenspel. Dat was een onjuiste beslissing.

In de tweede helft viel er meer te genieten. De eerste doelpoging was weer van Anita, die echter recht op Costel Pantilimon schoot, en aan de overkant moest Krul ingrijpen bij een gevaarlijke voorzet. De keeper kwam even later met de schrik vrij, toen hij lelijk in de fout ging: Jésus Návas wist de bal af te pakken van Krul en legde af op James Milner, maar die wist uit een lastige hoek het lege doel niet te vinden. Negredo kreeg hierna nog twee goede kansen, maar hij wist niet te scoren, waardoor het duel een verlenging kreeg. Kort in deze verlenging had Papiss Cissé Newcastle op voorsprong móéten zetten, maar Pantilimon redde geweldig op de inzet van de spits van dicht bij.

Even later wist Cissé wel te scoren, maar dit doelpunt werd terecht afgekeurd wegens buitenspel, en kort hierna maakte City een doelpunt dat wél telde. Dzeko leek in de weg te lopen bij een aanval over links, maar nam de bal vervolgens zelf mee naar de achterlijn en vond met een lage voorzet Negredo, die goed voor zijn man kwam en de 0-1 binnentikte. Newcastle probeerde hierna nog wel terug te komen, maar dat lukte niet en Dzeko maakte er al snel 0-2 van, door Krul te passeren en de bal in het lege doel te tikken. In de tweede helft van de verlenging kwam Newcastle niet verder dan een goede kans voor Hatem Ben Arfa en daardoor bekerde City door.

/

Tottenham Hotspur - Hull City 2-2 (Spurs wns)
Sigurdsson maakte dit seizoen al drie doelpunten in de Premier League en was woensdagavond voor het eerst dit seizoen trefzeker in de Capital One Cup. En hoe! Na een kwartier spelen werd de IJslander aangespeeld en maakte hij met een fraaie beweging ruimte voor zichzelf. De afstand naar het vijandelijke doel was nog behoorlijk, maar het schot van Sigurdsson was zo hard dat Eldin Jakupovic een antwoord schuldig moest blijven. Het doelpunt leverde Tottenham echter niet direct de overwinning op, want tien minuten na rust kwam Hull op gelijke hoogte. Curtis Davies leek zelf te scoren, maar schoot tegen de armen van Brad Friedel, die zo een eigen doelpunt maakte.

Tottenham ging na de domper op zoek naar een volgende treffer, maar kreeg niet bijster veel kansen. Christian Eriksen werd twintig minuten voor tijd gewisseld voor Nacer Chadli en vanaf de bank zag hij een prachtige vrije trap van Erik Lamela, die echter corner werd getikt door Jakupovic. De keeper werd acht minuten voor tijd wel gepasseerd door Harry Kane, maar zijn goal werd afgekeurd wegens een eerdere overtreding van Jermain Defoe. Het duel kreeg een verlenging en daarin scoorden beide ploegen, via Paul McShane (Hull) en Kane (Tottenham), waardoor strafschoppen een winnaar moesten aanwijzen. In de penaltyreeks misten Lamela namens Tottenham en Aaron McLean en Ahmed Elmohamady namens Hull: 8-7.