voetbalzone

Dzeko scoort fantastisch na ‘Cruijff-draai’: ‘Mooiste goal sinds ik hier ben’

Thijs Post25 nov 2016, 08:22
Laatst bijgewerkt: 25 nov 2016, 08:22
Advertentie

Edin Dzeko kende een lastig eerste jaar bij AS Roma: in 39 wedstrijden in alle competities maakte hij slechts 10 doelpunten en hij kreeg veel kritiek van de fans. Het huidige seizoen is hij veel beter op dreef; nog voor de winterstop staat de teller al op vijftien treffers. Tegen Viktoria Plzen in de Europa League maakte hij donderdag een fantastisch doelpunt.

/

“Mijn eerste doelpunt was wellicht het beste doelpunt sinds ik in Italië speel. Zeker omdat het met links was”, laat Dzeko weten aan Sky Italia. De Bosniër creëerde op de achterlijn ruimte met een zogeheten ‘Cruijff-draai’ en vanuit een moeilijke hoek schoot hij de bal prachtig in de kruising. In het met 4-1 gewonnen duel maakte Dzeko nog twee doelpunten.

Trainer Luciano Spalletti is blij met zijn spits. “Hij is een complete voetballer die zijn verantwoordelijkheid neemt om een sterspeler te zijn bij AS Roma. Het openingsdoelpunt liet zien waartoe hij in staat is, maar hij kan nog beter. Neem zijn derde treffer. Een misser, maar met het nodige geluk ging de bal er toch in. Vorig seizoen gingen die ballen naast, nu gaan ze erin.”

Bezig met laden …