voetbalzone

Dzeko voor tweede jaar op rij gekozen tot beste uit Bosnië

Bart Kruyt27 dec 2010, 19:30
Laatst bijgewerkt: 27 dec 2010, 19:30
Advertentie
/

Edin Dzeko is beloond voor zijn prestaties van de afgelopen twaalf maanden. De aanvaller van VfL Wolfsburg is tot Speler van het Jaar uitgeroepen van Bosnië en Herzegovina en het is de tweede keer op rij dat de spits deze titel in de wacht sleept. “Het krijgen van een prijs als deze, zeker omdat het voor de tweede keer is, brengt niet alleen eer, maar ook verantwoordelijkheid met zich mee”, zei Dzeko.

De 24-jarige aanvaller bleef de concurrentie opnieuw voor: “De lijst van nominaties was weer sterk”, zegt de ex-speler van onder meer FK Teplíce op de officiële website van de UEFA. “Als een van mijn internationale ploeggenoten de prijs had gewonnen, zou het ook verdiend zijn geweest.” Dzeko, die de afgelopen twaalf maanden tot 31 doelpunten kwam, bleef drie concurrenten in de strijd om het eremetaal voor.

Miralem Pjanic (Olympique Lyon), Emir Spahic (Montpellier) en Zvjezdan Misimovic (Galatasaray) bleven met lege handen achter; de dankbare Dzeko keek alweer vooruit: “Ik verwacht een moeilijk jaar met Wolfsburg en het nationale elftal, waarmee we het EK 2012 proberen te bereiken.” Bosnië staat vierde in groep D met vier punten, nog onder Albanië, Wit-Rusland en Frankrijk. Huidig trainer van Dinamo Zagreb, Vahid Halilhodzic (58), werd gekozen tot Coach van het Jaar.

Bezig met laden …