Dzsudzsák helpt Hongarije diep in blessuretijd langs puntloze Finnen

Bart Kruyt12 okt 2010, 19:22
Laatst bijgewerkt: 12 okt 2010, 19:22

Finland is na drie kwalificatiewedstrijden nog altijd puntloos. De groepsgenoot van het Nederlands elftal leek door een laat doelpunt van Mikael Forssell op een gelijkspel tegen Hongarije af te stevenen, maar een slotoffensief van de gasten dompelde Finland uiteindelijk toch in rouw. PSV-er Balázs Dzsudzsák maakte diep in de blessuretijd de 1-2.

/

De aanvaller was in de vijfde minuut van de extra speeltijd trefzeker en daarmee het goudhaantje voor Hongarije, dat vijf minuten na rust al op een eerdere voorsprong was gekomen. Invaller Vladimir Koman stuurde spits Adam Szalai weg, die de ver uitgekomen Jussi Jääskeläinen passeerde en de bal vervolgens in het lege net schoof.

Finland, met Niklas Moisander, Mika Väyrynen en Tim Sparv in de basis en Veli Lampi negentig minuten op de bank, gaf zich echter niet gewonnen en kwam vier minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd op gelijke hoogte. Forsell leek het thuisland haar eerste punt van de kwalificatiereeks te bezorgen, maar Dzsudzsák had andere plannen.

Hongarije ging middels een slotoffensief nog op zoek naar de winnende treffer en kreeg al mogelijkheden via Koman en Szalai, voordat Dzsudzsák zijn ploeg alsnog de drie punten schonk. Hierdoor komt Hongarije op gelijke hoogte met Nederland, maar de ploeg van Bert van Marwijk speelt dinsdagavond nog thuis tegen Zweden.