voetbalzone

Dzsudzsák: ‘Ik heb mooie herinneringen aan de Amsterdam ArenA’

Gijs Freriks10 okt 2013, 17:32
Laatst bijgewerkt: 10 okt 2013, 17:32
Advertentie

Bálazs Dzsudzsák keert vrijdag terug op de Nederlandse velden. De huidige aanvaller van Dynamo Moskou speelde vier seizoenen voor PSV, alvorens hij naar Rusland verhuisde. Met Hongarije neemt de linkspoot het in de Amsterdam ArenA op tegen Oranje. “We zijn niet de favoriet, maar als we het veld met opgeheven hoofd kunnen verlaten, dan is er niets aan de hand”, zegt Dzsudzsák.

/

De 26-jarige Dzsudzsák scoorde in september nog tegen het Nederlands elftal, maar men ging wel met 4-1 onderuit. Hongarije staat tweede in kwalificatiegroep D en kan vrijdag al een ticket voor de play-offs veiligstellen. “Ik kijk erg uit naar de wedstrijd”, zegt Dzsudzsák op de officiële website van de UEFA. “Ik heb met PSV vier keer in de ArenA gespeeld en maakte altijd een doelpunt. Ik heb dus mooie herinneringen aan dit stadion en hoop dat dit na vrijdag nog steeds het geval is.”

“Het is belangrijk dat de supporters na afloop hebben kunnen zien dat we alles gegeven hebben. Ik kijk uit naar de wedstrijd”, aldus Dzsudzsák. De Mágikus Magyarok (Magische Hongaren) waren in 1986 voor het laatst aanwezig op een eindtoernooi. Op het WK in Mexico kwam men toen niet verder dan de groepsfase. Hongarije moet het vrijdag doen zonder de geblesseerden Zoltán Gera, István Kovács, Roland Juhász en Áám Szalai.

Bezig met laden …