voetbalzone

Dzsudzsák verkiest contract in Midden-Oosten boven terugkeer in Eredivisie

Yanick Vos19 sep 2018, 19:22
Laatst bijgewerkt: 19 sep 2018, 19:22
Advertentie

Balázs Dzsudzsák keert dit seizoen definitief niet terug in de Eredivisie. De Hongaarse buitenspeler werd de afgelopen weken in verband gebracht met Fortuna Sittard, maar de club uit Limburg grijpt mis. Dzsudzsák heeft namelijk woensdag zijn handtekening gezet onder een contract bij Al Ittihad Kalba in de Verenigde Arabische Emiraten.

De 31-jarige Dzsudzsák was transfervrij nadat hij eerder deze zomer was vertrokken bij Al-Wahda uit de Verenigde Arabische Emiraten. Hij zocht naar een nieuwe werkgever en was volgens L1 in gesprek met Fortuna Sittard. De Eredivisie-club was op zoek naar een aanvaller nadat het Gavin Vlijter een knieblessure opliep en José Bandez vertrok uit Sittard.

Trainer Kevin Hofland bevestigde dat Dzsudzsák een optie was. "Zijn naam is natuurlijk voorbijgekomen. Het is een optie, maar ik heb geen idee of het ook goed komt”, aldus Hofland afgelopen zondag tegenover FOX Sports. Dzsudzsák droeg tussen 2008 en 2011 het shirt van PSV. De Eindhovenaren namen hem destijds over van het Hongaarse Debrecen. Na 54 doelpunten en 51 assists in 162 wedstrijden verliet Dzsudzsák PSV voor een dienstverband bij Anzhi, dat veertien miljoen euro voor hem neertelde.

Een halfjaar later hield de Russische club negentien miljoen over aan het vertrek van de aanvaller naar Dynamo Moskou. Via Bursaspor kwam Dzsudzsák in de zomer van 2016 bij Al-Wahda terecht, waar hij onlangs na twee jaar vertrok. Nu gaat de 96-voudig Hongaars international opnieuw aan de slag in het Midden-Oosten.

Bezig met laden …