voetbalzone

Ebagua beslist met wonderschone hakbal topper in Serie B

Bart Kruyt18 dec 2010, 17:28
Laatst bijgewerkt: 18 dec 2010, 17:28
Advertentie

Kort voor de jaarwisseling heeft Osarimen Ebagua besloten om nog maar eens een gooi te doen naar de titel doelpunt van het jaar. De middenvelder van Varesa bezorgde zijn ploeg zaterdagmiddag drie punten in het treffen met Siena, door het enige doelpunt van de wedstrijd te scoren. Ebagua was trefzeker met een wonderschoon hakje.

Bij een voorzet vanaf de rechterkant besloot de Nigeriaan om zijn hak in de lucht te gooien en dit bleek geen ongelukkige beslissing te zijn. Ebagua raakte de bal perfect en via de onderkant van de lat werd de verbijsterde Milan-huurling Ferdinando Coppola geklopt. Voor Ebagua betekende het zijn vijfde doelpunt van het seizoen, en ongetwijfeld zijn mooiste.

Siena had nog 75 minuten de tijd om zich te herstellen van de tegentreffer, maar wist de gelijkmaker niet op het bord te brengen, waardoor het kunststukje van Ebagua goud waard was. Varese kruipt dankzij de nipte overwinning dichterbij Siena op de ranglijst van de Serie B: de ploeg staat vierde met 35 punten, Siena is de nummer drie met 37 punten. Koploper van de competitie is Novara.

Bezig met laden …