Ebecilio en De Vries stunten met overwinning op Chery in Londen

Daniel Cabot Kerkdijk12 sep 2015, 15:24
Laatst bijgewerkt: 12 sep 2015, 15:24

Nottingham Forest heeft zaterdag de eerste overwinning in bijna een maand tijd geboekt. De ploeg van Dougie Freedman was te sterk voor Queens Park Rangers, dat juist de laatste drie Championship-duels in winst had omgezet: 1-2. Tjaronn Chery en Dorus de Vries stonden negentig minuten op het veld. Kyle Ebecilio viel na 52 in, maar werd in de 69e minuut ook weer naar de kant gehaald, omdat Freedman een spits wilde inbrengen. QPR staat nog derde, met tien punten, terwijl Nottingham met twee punten minder een elfde stek inneemt.

In de eerste helft werd weliswaar niet gescoord, maar de wedstrijd werd wel op het scherpst van de snede gespeeld. Het was veelzeggend dat debutant Gabriele Angella het duel door een snee in zijn gezicht na een half uur moest staken. De eerste mogelijkheden waren voor QPR, maar Charlie Austin en Daniel Toszer kregen de bal niet langs De Vries. De Londenaren kwamen echter goed weg toen Eric Lichaj oog in oog met Robert Green niet verder kwam dan een schot recht in de handen van de doelman.

Vlak voor de onderbreking leek Massimo Luongo alsnog voor de 1-0 te zorgen. De middenvelder kopte het leer echter in de handen van De Vries. Na 65 minuten kwam het scorebord in beweging: David Vaughan kon Austin niet afstoppen en vervolgens maakte De Vries geen goede indruk bij de inzet van de aanvaller. Nottingham kon echter voor de ommekeer zorgen. Green haalde Chris O'Grady in de 72e minuut neer en mocht meteen inrukken: Henry Lansbury benutte de elfmetertrap. Invaller Nélson Oliveira kende een droomdebuut door daarna een pass van Ryan Mendes te verzilveren.