voetbalzone

Ebecilio is snel weer weg uit Oekraïne en trekt naar Qabala

Bart Kruyt07 jun 2013, 15:49
Laatst bijgewerkt: 07 jun 2013, 15:49
Advertentie

Na een paar maanden is het avontuur van Lorenzo Ebecilio alweer voorbij. De aanvaller ging in januari van Ajax naar Metallurg Donetsk en tekende daar voor drie seizoenen, maar na een halfjaar kon Ebecilio alweer vertrekken. De linksbuiten zet zijn loopbaan voort in Azerbeidzjan: hij heeft een eenjarig contract getekend bij het kapitaalkrachtige FC Qabala, zo meldt het ANP.

/

Bij die club komt Ebecilio een landgenoot tegen. Qabala strikte eerder immers ook al Stanley Brard, die werd overgenomen van Feyenoord en hoofd opleidingen is bij de club uit Azerbeidzjan. Hij gaf bij zijn vertrek aan dat hij de lucratieve aanbieding onmogelijk kon weigeren en Ebecilio lijkt dus ook wel behoorlijk wat over te gaan houden aan deze nieuwe stap in zijn loopbaan.

De 21-jarige Ebecilio speelde maar zes competitiewedstrijden voor Metallurg, waarvan vier als basisspeler, en wist geen enkele keer te scoren in Oekraïne. In het shirt van Ajax kwam hij nog tot 38 competitiewedstrijden, waarin hij negen doelpunten maakte.

Bezig met laden …