voetbalzone

'Echt geen toeval dat er telkens nieuwe talenten doorbreken in De Kuip'

Daniel Cabot Kerkdijk12 sep 2012, 18:45
Laatst bijgewerkt: 12 sep 2012, 18:45
Advertentie
/

Steeds meer spelers van Feyenoord of met een verleden bij de Rotterdamse club kloppen bij het Nederlands elftal of Jong Oranje aan. Bondscoach Louis van Gaal deed in zijn laatste twee interlands een beroep op vijf spelers die of bij Feyenoord spelen of hun opleiding genoten in Rotterdam.

"Het is echt geen toeval dat er telkens weer nieuwe talenten doorbreken in De Kuip", zegt Leroy Fer in gesprek met NUsport. De middenvelder van FC Twente wijst naar het succesvolle jeugdbeleid van de Rotterdamse club, die hij vorig jaar verliet. "Dit seizoen zie je er met Anass Achahbar en Terence Kongolo alwéér een paar aanhaken. Het gaat maar door."

Hoofd opleidingen Stanley Brard is vooral trots."Je kunt zeggen dat onze opleiding heeft geprofiteerd van de armoede. Onze jeugdscouting is altijd al goed geweest; jaren geleden liepen er hier ook al heel veel grote talenten rond. Alleen: wat doe je ermee. Je kunt ervoor kiezen om ze niet te gebruiken en heel veel Zuid-Amerikanen halen, zoals hier in het verleden is gebeurd. Maar je kunt ook denken: daar lopen Kelvin Leerdam en Miquel Nelom, die zijn net zo goed."

Bezig met laden …