voetbalzone

Ecuadoriaans landskampioen geschorst wegens schulden bij bond

Daniel Cabot Kerkdijk24 feb 2010, 19:45
Laatst bijgewerkt: 24 feb 2010, 19:45
Advertentie

De Ecuadoriaans landskampioen Deportivo Quito is geschorst door de nationale voetbalbond (FEF). Reden voor deze maatregel is een openstaande schuld. Dit liet bondsvoorzitter Victor Mestanza woensdag weten. De details over de omvang van de schuld van de club heeft de bond via de eigen website reeds wereldkundig gemaakt.

“Deportivo Quito is geschorst vanwege een schuld. Zo lang de club deze schuld niet aflost zijn ze niet gerechtigd om in de nationale competitie uit te komen”, zo liet Mestanza weten tegenover persbureau Reuters. “De schuld van Deportivo Quito bedraagt meer dan twee ton en moet aanstaande vrijdag betaald worden willen zij meedoen in de vierde ronde van het bekertoernooi.”

Mestanza voegde daaraan toe: “Als zij dit niet doen dan zullen ze automatisch punten verliezen.” De nationale voetbalbond is niet de enige instantie waar de club sancties van vreest. Ook de Ecuadoriaanse belastingdienst heeft wegens openstaande schulden de deuren van het trainingscomplex van Deportivo gesloten. De maatregel van de Ecuadoriaanse voetbalbond zal overigens niet gelden voor de Copa Libertadores waarin de hoofdstedelingen momenteel actief zijn.

Bezig met laden …