voetbalzone

Ecuadoriaans talent zesde aanwinst voor Burnley

06 aug 2009, 13:04
Laatst bijgewerkt: 06 aug 2009, 13:04
Advertentie
Burnley is vastbesloten geen modderfiguur te slaan in de Premier League. De promovendus versterkte zich eerder al flink, en maakte donderdag ook nog eens de komst van de Ecuadoriaans international Fernando Guerrero bekend. De negentienjarige speler komt over van Independiente del Valle uit zijn vaderland.

Guerrero zal in eerste instantie op huurbasis uitkomen voor The Clarets, en indien hij bevalt zal zijn contract om worden gezet in een vast dienstverband. De voormalig speler van Real Madrid onder 19 liep afgelopen periode stage bij de Engelse club, en maakte hierbij voldoende indruk om in ieder geval komend seizoen op de loonlijst te mogen staan.

Groot voordeel van Guerrero is dat hij, naast zijn Ecuadoriaanse nationaliteit, ook beschikt over een Spaans paspoort. Hierdoor hoeft Burnley niet apart een werkvergunning voor hem aan te vragen, en kan hij meteen aan de slag. Hij is na Richard Eckersley, Brian Easton, Steven Fletcher, Tyrone Mears en David Edgar de zesde aanwinst van de club.
Bezig met laden …