voetbalzone

‘Ed Janssen gebruikte een woord dat je eigenlijk niet mag gebruiken’

Gijs Freriks10 mei 2018, 00:15
Laatst bijgewerkt: 10 mei 2018, 00:15
Advertentie

Yassin Ayoub werd woensdagavond met een tweede gele kaart van het veld gestuurd tegen sc Heerenveen, maar Zakaria Labyad vond die prent niet terecht. “De tweede gele kaart van Ayoub is zeer kinderachtig in mijn ogen”, aldus Labyad na afloop van de met 4-3 verloren play-offwedstrijd voor de camera van FOX Sports.

“Ed Janssen is al heel lang scheidsrechter, die loopt al heel lang mee. Hij weet dus hoe de voetbalwereld in elkaar zit en dat voetballers soms emoties hebben. Bovendien gebruikte hij in de eerste helft ook een verkeerd woord dat eigenlijk niet op het voetbalveld gebruikt mag worden. Zo praat je niet tegen spelers. Als ik dat tegen de scheidsrechter zou zeggen, zou dat ook een rode kaart zijn.”

FC Utrecht knokte zich ondanks de uitsluiting van Ayoub terug, maar wist de 3-3 niet vast te houden. Trainer Jean-Paul de Jong spreekt op de clubwebsite van ‘een krankzinnige wedstrijd’: “Een wedstrijd waarin FC Utrecht in de eerste helft FC Utrecht niet was. We toonden weinig tot geen initiatief en lef aan de bal, verzuimden om te duelleren op het moment dat er voor de lange bal werd gekozen. En tweede ballen werden niet opgepakt.”

“We gaven de doelpunten weg. Kinderlijk eenvoudig kwamen we op een 2-0 achterstand. In de rust zeiden we tegen elkaar: ga op zoek naar de 2-1. En dan krijg je direct na de rust de 3-0 tegen… Dan denk je: waar gaat dit heen? We toonden enorme veerkracht en lieten zien dat we er fysiek heel goed op staan. Zelfs met tien man. We werden aan de bal goed. Kwamen terug tot 3-1, 3-2 en 3-3, waarin de klasse van Labyad naar voren kwam”, aldus De Jong, die zegt met het resultaat te kunnen ‘leven’.

Bezig met laden …