voetbalzone

ED: PSV wil Davy Pröpper snel presenteren na akkoord met Brighton

Jeroen van Poppel20 jun 2021, 13:36
Laatst bijgewerkt: 20 jun 2021, 13:36
Advertentie

PSV wil de komst van Davy Pröpper zo snel mogelijk afronden, zo verzekert het Eindhovens Dagblad zondagmiddag. De Eindhovense club heeft inmiddels een akkoord bereikt met Brighton and Hove Albion en wil nog dit weekend starten met de medische keuring. Directeur voetbalzaken John de Jong heeft de oorspronkelijke vraagprijs van tien miljoen euro 'flink naar beneden' gekregen, zo klonk het eerder al.

Het precieze bedrag dat PSV betaalt, weet het Eindhovens Dagblad op dit moment niet. Wel is duidelijk dat de Eindhovenaren en de Engelsen eruit zijn over de te betalen transfersom. Eerder had Pröpper zelf al zijn zinnen gezet op een terugkeer naar de Eredivisie. De middenvelder liet doorschemeren dolgraag te willen terugkeren in het Philips Stadion. Eerder droeg hij tussen 2015 en 2017 al het shirt van PSV. Bovengenoemd dagblad meldt dat er voor Pröpper een meerjarig contract klaarligt in Eindhoven.

PSV plukt Pröpper weg van de bank bij Brighton, waar hij dit seizoen veelvuldig op zat. De negentienvoudig Oranje-international kwakkelde vanaf het begin de jaargang met meerdere blessures en moest sinds hij weer fit is doorgaans genoegen nemen met een plek op de bank. Pröpper had dit seizoen in de Premier League slechts twee keer een basisplaats en mocht vijf keer invallen. Dat staat in schril contrast met zijn eerste drie seizoenen voor Brighton, toen hij telkens minimaal tot dertig competitieduels kwam.

Pröpper speelde vanaf 2015 twee seizoenen voor PSV, dat hem overnam van Vitesse. In Eindhoven pakte de middenvelder in zijn eerste seizoen de landstitel. Normaal gesproken wordt hij de vijfde zomerse versterking van de Eindhovenaren. Eerder werden Joël Drommel, André Ramalho, Phillipp Mwene en Marco van Ginkel al gepresenteerd.

Bezig met laden …