voetbalzone

Eden Hazard spreekt zich na grootse huldiging uit: gaat hij definitief stoppen?

Rian Rosendaal18 jun 2023, 09:35
Laatst bijgewerkt: 18 jun 2023, 09:35
Advertentie

In de rust van België - Oostenrijk (1-1) werd zaterdagavond officieel afscheid genomen van Eden Hazard als international. De aanvaller (32), die onlangs zijn contract bij Real Madrid liet ontbinden, werd in een BMW Cabrio het veld van het Koning Boudewijnstadion opgereden. Wat volgde was applaus en gezang voor Hazard, die na het WK in Qatar stopte als speler van de Rode Duivels, na 126 interlands (33 goals en 36 assists).

De spelers van België vormden na afloop een erehaag voor Hazard, die bloemen kreeg uitgereikt van Romelu Lukaku. De internationals toonden daarnaast een spandoek met de tekst 'Merci, Eden'. Het zorgde voor trots en emotie bij de afgezwaaide buitenspeler, die met de Belgische ploeg op het WK van 2018 de derde plaats veroverde. De zin 'Waar is dat feestje… ' werd dankzij hem destijds populair bij de huldiging en die woorden gebruikte Hazard zaterdagavond dan ook om de fans in Brussel op te zwepen.

Rest de vraag waar Hazard met ingang van komend seizoen onder contract staat. "Ik ga na de voorbije drie moeilijke jaren bij Real Madrid nu uitgebreid vakantie nemen en genieten met mijn kinderen", benadrukt hij in gesprek met Het Laatste Nieuwsblad. "De toekomst, dat zullen we wel zien, ik weet het nog niet. Ik moet er nog over nadenken. Het kan zijn dat ik stop, het kan ook zijn van niet. Fysiek ben ik zeker nog in staat om verder te gaan." De jaren als international zal Hazard in ieder geval nooit meer vergeten.

"Ik onthoud de mooie momenten van veertien jaar bij de Rode Duivels. Alleen maar geluk. Ik wens mijn opvolgers veel succes. Ik heb alvast genoten van deze avond vol emoties. Alleen de drie punten ontbraken", verwees Hazard naar het 1-1 gelijkspel tegen Oostenrijk. Voormalig ploeggenoot David Alaba was ook aanwezig in het Koning Boudewijnstadion en de verdediger ontfermde zich na afloop over de kinderen van Hazard. De band met de bij Real vertrokken aanvaller is nog steeds hecht. "We woonden in dezelfde straat. Hij is een van de beste ploeggenoten die ik gehad heb."

voetbalzone

"Ik had dolgraag nog met Eden gespeeld", aldus de Oostenrijkse verdediger, die met zijn land een verdienstelijk punt overhield aan het bezoek aan Brussel. "Wat zijn niveau nog is? Wat denk je zelf? Eden trainde gewoon bij Real Madrid op het allerhoogste niveau. Of hij nog actief wil blijven moet je aan hem vragen, maar wat hij tot nu toe heeft gepresteerd is ongelooflijk. Ik houd echt van hem", aldus de complimenteuze Alaba.

Bezig met laden …