voetbalzone

Ederson over dronken teamgenoot: ‘Hij spuugde in tas van Grealish’ moeder'

Mart van Mourik16 jun 2023, 06:53
Laatst bijgewerkt: 16 jun 2023, 06:53
Advertentie

Ederson vertelt donderdagavond op gekscherende wijze over het titelfeest van Manchester City. Tijdens de persconferentie in aanloop naar de oefeninterland tussen Brazilië en Guinee wordt de doelman gevraagd naar de festiviteiten van de Champions League-winnaars, en hij maakt geen geheim van de capriolen van zijn ploeggenoten. Waar hij erkent dat Nathan Aké als enige niet dronk, laat Ederson weten dat Ruben Dias juist veel te diep in het glaasje heeft gekeken.

Manchester City legde afgelopen zaterdag voor de eerste keer in de clubgeschiedenis beslag op de Champions League. In de uitverkochte finale in Istanbul won de ploeg van manager Josep Guardiola met 1-0 dankzij een treffer van Rodri. Met de winst van de Champions League was de historische treble voor the Citizens een feit. Eerder gingen er al beelden rond van onder meer een feestende Jack Grealish en Erling Braut Haaland, terwijl Ederson donderdagavond met nog meer details komt over zijn feestende ploeg.

“Ik denk echt dat 99 procent van de spelers flink aan het drinken was, behalve Nathan Aké”, vertelt de sluitpost desgevraagd op de persconferentie. De meeste spelers stopten ook pas op maandag met het vieren van de Champions League-titel. Ruben Dias was al dronken na twee shots, en hij gooide alles eruit. Hij moest zelfs overgeven in de handtas van de moeder van Jack Grealish”, lacht Ederson hardop.

Ederson schoof aan om te spreken over de komende twee interlands voor Brazilië. Eerst neemt de Braziliaanse selectie het in een vriendschappelijk duel op tegen Guinee, waarna dinsdag de oefenwedstrijd tegen Senegal volgt.

Bezig met laden …