voetbalzone

Edmundo en Romario weer herenigd

22 jan 2008, 07:24
Laatst bijgewerkt: 22 jan 2008, 07:24
Advertentie
Edmundo Alves de Souza Neto, kortweg Edmundo, heeft zijn aanvalsmaatje Romario weer gevonden. De aanvaller, 36 jaar alweer, werd maandag officieel gepresenteerd als speler van Vasco da Gama, waar Romario speler/coach van is.

In het verleden speelde het tweetal al eerder samen bij Flamengo, eveneens Vasco en het Braziliaanse nationale elftal. Ze bouwden in de loop der jaren een hechte vriendschap op, die echter werd geteisterd door uiteenlopende verklaringen in de media en het rebelse karakter van beide oud-internationals.

“Voorzitter Eurico Miranda vertelde me dat Romario op mijn komst heeft aangedrongen”, vertelde Edmundo op zijn presentatie. “Dat doet me deugd. Ondanks onze problemen is het wederzijdse respect altijd blijven bestaan. Ik zal de hiërarchie in de selectie niet verstoren. Ik hoop dat we weer samen in het veld kunnen staan en ik mijn bijdrage kan leveren.”

Naast een hele trits Braziliaanse clubs verdiende Edmundo, ook wel El Animal (Het beest) genoemd, tevens zijn brood bij clubs als Fiorentina, Napoli, Tokyo Verdy en Urawa Red Diamonds. Tussen 1993 en 2000 speelde hij 36 interlands (dertien treffers) en was hij actief op het WK van 1998.
Bezig met laden …