voetbalzone

Edson Álvarez raakt optie kwijt: eerste club haakt af in strijd om Mexicaan

Sam Vreeswijk19 mei 2023, 18:58
Laatst bijgewerkt: 19 mei 2023, 18:58
Advertentie

Bayern München lijkt niet de nieuwe club van Edson Álvarez te gaan worden. Sky Sport Deutschland meldt vrijdagavond namelijk dat der Rekordmeister heeft besloten de interesse in de 25-jarige Ajacied te laten varen. Volgens journalist Florian Plettenberg van het Duitse medium heeft Bayern andere plannen voor op het centrale middenveld.

Aan het begin van deze week meldden De Telegraaf en Voetbal International dat Bayern met Borussia Dortmund in een hevige strijd verwikkeld was geraakt om de diensten van de Álvarez. Vrijdag blijkt dus dat Bayern heeft besloten de interesse in de Mexicaan niet door te zetten. Volgens Plettenberg is Dortmund nog wel altijd geïnteresseerd. Mike Verweij meldde vrijdag in de podcast Kick-off van De Telegraaf al dat Dortmund op poleposition ligt voor Álvarez.

“Maar topclubs uit Engeland doen ook nog altijd mee”, voegt Plettenberg toe. “De 25-jarige is klaar voor een volgende stap deze zomer. Ajax zal hem laten gaan.” Plettenberg verwacht dat er een prijskaartje van maximaal vijftig miljoen euro aan Álvarez zal hangen. Afgelopen winter kon Ajax nog 63 miljoen euro voor hem krijgen van Chelsea. Daar ging de leiding van Ajax niet mee akkoord.

Álvarez, die nog tot medio 2025 vastligt in Amsterdam, werd in de zomer van 2019 voor vijftien miljoen euro door Ajax overgenomen van het Mexicaanse América. Sindsdien staat de teller op 145 wedstrijden in alle competities, waarin hij 13 keer wist te scoren en 6 keer als aangever fungeerde. Bij Dortmund zou Álvarez kunnen worden herenigd met Sébastien Haller.

Bezig met laden …