voetbalzone

Eduardo: ‘Ik geef het Engels voetbal niet de schuld van mijn beenbreuk’

Erik van Dam17 okt 2010, 10:40
Laatst bijgewerkt: 17 okt 2010, 10:40
Advertentie
/

Voor Eduardo da Silva staat er aankomende dinsdag een bijzondere ontmoeting te wachten. De Kroaat zal namelijk met Shakhtar Donetsk voormalig werkgever Arsenal treffen in het kader van de Champions League. Eduardo bewaart goede herinneringen aan zijn tijd in Londen, maar er was ook zeker een schaduwkant in de vorm van een beenbreuk die hem maandenlang aan de kant hield. Maar wraakgevoelens koestert hij echter niet. “Ik geef het Engelse voetbal niet de schuld voor mijn beenbreuk”, zo laat hij in gesprek met The Guardian weten.

Wanneer men aan de naam van de aanvaller denkt, gaan de gedachten onmiddellijk terug naar die voor Eduardo zo ongelukkige dag in februari 2008. Het was verdediger Martin Taylor die met een onbeholpen tackle zijn tegenstander voor maandenlang de lappenmand inschopte. “Maar dit kon in ieder ander land evengoed gebeuren”, zo relativeert Eduardo twee jaar na dato het voorval. “Het voetbal is overal ter wereld meer fysiek geworden.”

Over het duel van aankomende week laat de Kroaat met Braziliaans bloed weten: “Ik heb al laten weten dat wij in staat zijn Arsenal te kunnen verrassen, net zoals Olympiakos dat vorig jaar deed door ze met 1-0 te verslaan. Wij geloven dat Shakthar, met de steun van ons legioen, in eigen huis Arsenal pijn kan doen. De uitwedstrijd is echter een ander verhaal, dat zal veel moeilijker worden. Ik heb nog niemand gesproken na de loting, maar ik heb wel besloten dat ik aankomende week in ieder geval shirtje zal gaan ruilen met Cesc Fàbregas en goede vriend Denílson”, zo besluit Eduardo.

Bezig met laden …